Έρχεται ο «Γηρυόνης» - Θα επηρεάσει και την Αρκαδία

Έρχεται ο «Γηρυόνης» - Θα επηρεάσει και την Αρκαδία

Νοέμβριος 23, 2019 - 12:01
0 σχόλια

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη χώρα μας, και το όνομα αυτού... Γηρυόνης. Στην ελληνική μυθολογία ο Γηρυόνης (από το ρήμα γηρύω = φωνάζω, σκούζω) ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάωρα ή του θεού Ποσειδώνα και της Καλλιρρόης, κόρης του Ωκεανού. Και στις δύο εκδοχές, είναι εγγονός της Μέδουσας Γοργώς. Είναι επίσης γνωστός με τα ονόματα Γηρυονέας, Γηρυονεύς και Γηρυών.
Ο «Γηρυόνης», όπως ονομάστηκε από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα δυτικά, να επηρεάσει την Ελλάδα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων. 

Τη Δευτέρα θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας και την Τρίτη κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής, ικανές να δημιουργήσουν κατά τόπους προβλήματα.

Στην Αρκαδία οι βροχές θα ξεκινήσουν αύριο Κυριακή, αλλά δεν αναμένεται να έχουν αξιοσημείωτη ένταση στην Τρίπολη και στο Λεωνίδιο. Καταιγίδες, ωστόσο, αναμένονται τη Δευτέρα στη Μεγαλόπολη και στα Λαγκάδια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.