Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια την Τετάρτη στην Τρίπολη

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια την Τετάρτη στην Τρίπολη

Φεβρουάριος 10, 2019 - 20:01
0 σχόλια

Κυριακή με ήλιο στην Τρίπολη, ύστερα από πολύ καιρό, ωστόσο ο χειμώνας δεν υποχωρεί, αφού μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή.

Στην Αρκαδία οι προγνώσεις έως αυτή την ώρα κάνουν λόγο για χιόνια ακόμα και μέσα στην Τρίπολη την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το meteo.gr, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ακόμα και 7 βαθμών Κελσίου, αφού εκείνη την ημέρα η μέγιστη θα είναι 3 βαθμοί Κελσίου και σήμερα Κυριακή θα φθάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα έχει ως βασικά χαρακτηριστικά τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ο καιρός μέχρι και την Πέμπτη – Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία;

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών σε Νοτιοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη περιμένουμε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς), 3 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 16 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Κορινθιακό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου: Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές, που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θράκη αι στη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί΄4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου: O καιρός θα είναι βροχερός. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια, θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου: Στην ανατολική χώρα θα βρέξει και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, πιθανόν, στα ανατολικά κατά τόπους να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα έχει παγετό.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου: Συννεφιά με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα ηπειρωτικά ημιορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια, ενώ στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.