Έρχεται μέτρο-σοκ για συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο

Έρχεται μέτρο-σοκ για συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο

Οκτώβριος 10, 2015 - 19:50
6 σχόλια

Στα 150 ευρώ από τα 420 η εβδομαδιαία ανάληψη μετρητών για συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο!

Αντί να προχωρούμε προς την άρση του ελέγχου κεφαλαίων, όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον βαίνουμε προς μονιμοποίησή τους και αυστηροποίσή τους για μια μερίδα των πολιτών, προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή...

Σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής». Το μέτρο-σοκ αφορά περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εβδομαδιαία ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες θα περικοπεί και από τα 420 ευρώ εβδομαδιαίως οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι θα μπορούν να παίρνουν μόνο 150 ευρώ από τα ΑΤΜ ή τον γκισέ, ενώ όλες τις άλλες συναλλαγές τους θα τις πραγματοποιούν μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία μάλλον θα εξαιρεθούν συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι περιορισμένη. Γενικότερα, το υπουργείο θα επιβάλει τη χρήση του πλαστικού χρήματος, προκειμένου να αποφευχθεί η φοροδιαφυγή, ωστόσο με αυτό το μέτρο δημιουργούνται πολίτες δύο κατηγοριών: συνταξιούχοι και υπάλληλοι του Δημοσίου και οι υπόλοιποι. Αναμένονται λεπτομέρειες σύντομα.


6 Σχόλια

Δε σοκάρονται αυτοί, θα κάθονται και με χιόνι τα ΑΤΜ, αρκεί να το ζητάει ο Αλέξης

Μην σχολιάζεις με κοντόφθαλμα σχόλια Paul Tomsen. Ο Αλέξης κάνει πια (ή έτσι ήταν προσχεδιασμένο;) ότι του λένε οι Τραπεζίτες. Συνεχίζει τη δουλειά του Γιωργάκη και του Αντωνάκη. Και μη ξεχνάμε ότι ο Αλέξης είναι δική μας πολύ πολύ πρόσφατη επιλογή, αφού μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ζει όπως ζούσε, με ΕΥΡΩ. Εμείς εξακολουθούμε να ζούμε το όνειρο μας, το όνειρο της ισχυρής Ελλάδας, της Ελλάδας του ΕΥΡΩ, της Ελλάδας που ποτέ δεν πεθαίνει κ.λ.π. όλα αυτά δηλαδή τα ηλίθια που πιστεύουμε έχοντας κλείσει τα μάτια και τα αυτιά μας μη θέλοντας να δεχτούμε την τραγική Ελληνική πραγματικότητα.

Που το κακό; Απλά θέλουν να ελέγχουν τα χρήματα που κινούνται. Γιατί πρέπει δηλαδή κάποιοι να φοροδιαφεύγουν ; Ακόμα και κάτι καλό να γίνει, θα βρούμε τον τρόπο να γκρινιάξουμε. Τότε ας περιμένουμε σαν κράτος με τα χέρια σταυρωμένα να φύγει μόνη της η κρίση. Για εμένα προσωπικά αυτό με το πλαστικό χρήμα να εφαρμοστεί για όλους. Ακόμα και στα πιο μικρά μαγαζάκια. Και όσο για το κόστος των μηχανημάτων, θα μπορούσε να το καλύψει το κράτος όπως πχ με αφαίρεση του ποσού από τον φόρο που θα καταβάλλει ο επιχειρηματίας

ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕ ΔΑΝΙΖΕΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Κάρτες παντού. Για να δούμε τι θα κάνουν μερικοί που ακόμα νομίζουν ότι ζουμε στο 2005.

Επιτέλους και ένα σοβαρό μέτρο που έπρεπε να έχει γίνει χρόνια.Αν και οι τράπεζες αφαιρέσουν από τους επαγγελματίες την προμήθειά για χρήση μηχανημάτων η χρόνια πάθηση της φοροδιαφυγής θα υποστεί μεγάλη ήττα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.