Έρχεται μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ

Έρχεται μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ

Οκτώβριος 10, 2019 - 12:33
0 σχόλια

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης από το βήμα της Βουλής, η κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει για το επόεμνο ακαδημαϊκό έτος από τα ΑΕΙ να αποφασίσουν για το πόσους εισακτέους θα δέχονται. Σημειωτέον ότι οι ηγεσίες των ΑΕΙ ζητούν εδώ και πολλά χρόνια να έχουν λόγο στον αριθμό των εισακτέων, καθώς, ιδίως στα κεντρικά ΑΕΙ οι εισακτέοι, που μέχρι στιγμής ορίζονται από το υπουργείο, είναι πολύ περισσότεροι από όσους μπορεί να δεχθεί ένα ανώτατο ίδρυμα.

Ο κ. Διγαλάκης υποστήριξε ότι «εμείς ως νέα ηγεσία θα λάβουμε υπόψη τον προσδιορισμό του αριθμού εισακτέων που θα μας δώσει κάθε πανεπιστήμιο, κάθε τμήμα, κάθε σχολή».

Αν το υπουργείο Παιδείας υιοθετήσεις τις προτάσεις των διοικήσεων των ΑΕΙ για τον αριθμό των εισακτέων, προτάσεις που περιλαμβάνουν για τα κεντρικά πανεπιστήμια μικρότερο αριθμό θέσεων, τότε θα υπάρξει σημαντική μείωση του συνολικού αριθμού στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο κ. Διγαλάκης υποστήριξε πως «πρέπει να μπει ένα τέλος στη μικροπολιτική διαχείριση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου χωρίς να εξασφαλίζονται οι ανάλογοι πόροι, υπήρχε συνεχής αύξηση του αριθμού εισακτέων».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.