Έρχεται κακοκαιρία από την Τρίτη

Έρχεται κακοκαιρία από την Τρίτη

Μάρτιος 09, 2019 - 18:01
0 σχόλια

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ένα αρκετά βαθύ (αρκετά ισχυρό δηλαδή) βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς την περιοχή μας και ο καιρός σταδιακά θα καταστεί άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές του Ιονίου, της Ηπειρωτικής Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης) και του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου. Την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και βόρεια, θα παραμείνουν όμως οι βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (και στην Αττική προφανώς) αλλά και στο Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. 

Λόγω των ισχυρών βοριάδων που θα επικρατήσουν στα πελάγη την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά. Ασφαλώς λόγω της πυκνής νεφώσεις και της μεταφοράς ψυχρότερων αερίων μαζών θα έχει ξεκινήσει σταδιακά η πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη, όμως την Τετάρτη η πτώση θα κορυφωθεί και επομένως σε σχέση με την Καθαρά Δευτέρα θα έχουμε υποχώρηση του υδραργύρου κατά 8-9°C και πιθανότατα τοπικά ακόμη και 10°C. Βέβαια, στη βόρεια Ελλάδα η πτώση θα είναι σημαντικότερη και έτσι μέσα σε 48 ώρες (Από την Καθαρά Δευτέρα έως και την Τετάρτη) η υποχώρηση του υδραργύρου θα αγγίξει ακόμη και τους 12°-13°C. Οι άνεμοι την Τρίτη θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν στα πελάγη φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ (τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω). 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.