Έρχεται η κάρτα εργασίας

Έρχεται η κάρτα εργασίας

Σεπτέμβριος 08, 2019 - 14:02
0 σχόλια

Ένα από τα μέτρα υ εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ είναι η καθιέρωση ηλεκτρονικής κάρτας εργαζομένου. Με τη χρήση της, θα διαπιστώνεται η ώρα εισόδου και εξόδου του εργαζόμενου κατά τη διάρκεια των ελέγχων ώστε να περιοριστεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία αλλά και να καταγράφονται οι υπερωρίες.

Πενήντα σωματεία του ιδιωτικού τομέα είχαν ζητήσει από την κ. Αχτσιόγλου να επισπεύσει την έκδοση υπουργικής απόφασης για την κάρτα ώστε να προκύπτει αποδεικτικό υλικό για τις ώρες εργασίας καθώς – όπως καταγγέλλουν – μειώθηκαν οι ώρες ημερήσιας απασχόλησής τους πλασματικά, από τις 8 ώρες στις 6 ή και λιγότερο, ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουν να απασχολούνται 8ωρο – 12ωρο. Επίσης κατά την εξόφληση της μηνιαίας μισθοδοσίας δεν υπολογίζονται και δεν καταβάλλονται καθόλου ή μερικώς, οι πρόσθετες ώρες απασχόλησης, υπερεργασίας και υπερωρίας τους.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στους εργοδότες να φροντίζουν τους υπαλλήλους και να τηρούν την εργατική νομοθεσία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.