Το έργο "σκάνδαλο" των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ΞΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από την Περιφέρεια!

Το έργο "σκάνδαλο" των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ΞΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από την Περιφέρεια!

Ιούλιος 26, 2011 - 11:58
14 σχόλια

 Τα καινούργια ποσά θα τα πληρώσει το ΕΣΠΑ όπως δήλωσε χθες η κ. Τζανετέα...

Της Γιούλης Παπαδοπούλου.

Τελικά ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄  κι αν δεν υπάρχουν πρόχειρα για άμεση κατανάλωση, υπάρχουν τρόποι για να τα βρίσκουν, όποτε θέλουν.

Χθες όλοι μας περιμέναμε το Περιφερειακό Συμβούλιο, να συνεδριάσει και να πάρει θέση και για το σκάνδαλο του περιφερειακού δρόμου Σπάρτης, για το οποίο και γράψαμε εκτενώς. Και για το οποίο ανέμεναν εξελίξεις από πλευράς περιφέρειας, μεγάλος αριθμός προβληματισμένων πολιτών και των δύο νομών.

Σε συνέντευξή της η κ. Ντία Τζανετέα, αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, χθες το βράδυ στο κανάλι ΕΛΛΑΔΑ της Σπάρτης, απέφυγε να κάνει σαφείς αναφορές στο σκάνδαλο του δρόμου και στο ΄΄φάγωμα΄΄ των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ούτε έδειξε ενδιαφέρον όταν ο δημοσιογράφος της ανέφερε τον κ. Αποστολόπουλο και την πρωτοβουλία του να παραπέμψει τον φάκελο του αμαρτωλού έργου στον Εισαγγελέα.

Η κ. Τζανετέα, είπε πολύ λακωνικά και φειδωλά, πως ΄΄η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς θα κάνουμε τη δική μας δουλειά. Διευκολύναμε το έργο της δικαιοσύνης, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε αυτό το έργο, γιατί είναι αναγκαίο για την διευκόλυνση των πολιτών κι έτσι αποφασίσαμε να το εντάξουμε για... επαναχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.΄΄

Όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δηλαδή δεύτερη χρηματοδότηση του έργου, η αντιπεριφερειάρχης απάντησε επί λέξει:΄΄ ναι θα το πληρώσουμε δεύτερη φορά, γιατί είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας και πρέπει να γίνει. Και ο κ. Περιφερειάρχης έχει αποφασίσει, να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ για να προχωρήσει...΄΄

Δεν ερωτήθηκε βέβαια, η κ. Αντιπεριφερειάρχης, αν από τα λεφτά του ΕΣΠΑ (που κατά 85% είναι Ευρωπαϊκά κονδύλια και κατά 15% ιδιωτικά) θα εξευρεθούν και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο δρόμο -φάντασμα και αμάρτημα, που είναι απλήρωτοι 3 χρόνια κι ας έχουν στα χέρια τους απόφαση άμεσα εκτελεστή.

Πάντως είναι απορίας άξιο, πως γίνεται και πάντα βρίσκονται τρόποι και δρόμοι, να διευκολυνθεί η τάξη των εργολάβων δημοσίων έργων...

Επίσης η κ. Τζανετέα, αναφέρθηκε και στο κομμάατι του δρόμου Σελασίας που έπεσε πρόσφατα και είπε πως δεν θα δοθούν τελικά 26 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μόνον 1 !!! Κι όταν ρωτήθηκε για την ασφάλεια του έργου που είχε προϋπολογισμό έξτρα χρηματοδότησης τα 26 εκατομ και τώρα θα γίνει με 1 είπε ΄΄ θα γίνει με 1 μόνο εκατομμύριο γιατί δεν μπορούν να διατεθούν άλλα και μπορεί να ξαναπέσει, αλλά τώρα θα κάνουμε με αυτά τα λεφτά ό,τι καλύτερο μπορούμε γαι την εξυπηρέτηση του κόσμου΄΄.

Από εμάς κανένα σχόλιο. Αναμένουμε τα δικά σας αγαπητοί αναγνώστες του πόρταλ.

Ειδήσεις: 
Tags: 

14 Σχόλια

Επιτέλους πρόκειται να σοβαρευτεί κανείς? θα πάρει θέση έστω και ένας υψηλά ιστάμενος ή για ακόμα μια φορά θα μας δουλέψουν οι "έξυπνοι"? Για πόσο ακόμα οι φαρισαισμοί? Δε νομίζετε ότι το να αποκηρύσσει ο κύριος υπουργός τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη και φίλο του και το ότι γίνεται ή έγινε Ε.Δ.Ε. είναι ελάχιστα έως και γελοία για την εν λόγω υπόθεση? Μέχρι εκεί φθάνει το πολιτικό ανάστημα κάποιων? Αλλά ξέχασα το χρώμα του χρήματος είναι τόσο έντονο που δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας σε κάποιους "οργανισμούς". Άς συμμορφωθούν όμως κάποιοι όσο είναι καιρός γιατί τα ψέματα τελείωσαν, όλοι έχουν πάρει χαμπάρι.Έχουμε αηδιάσει πια! Ας κοιτάξουν να βρούν χρήματα για το λαό που τα βγάζει δύσκολα πέρα κι ας αφήσουν τα σάπια. Για το έργο του περιφερειακού της Σπάρτης δόθηκαν και έγιναν άφαντα 15 εκ.,φυσικά δεν εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, κάποιοι με όνομα, διεύθυνση και ιδιότητα πήραν μέρος σε αυτό το "μαγικό" κόλπο. Επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη προσδοκούμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και αναμένουμε την ανακοίνωση φυσικά του πορίσματος της εσωτερικής έρευνας.Α! και μην ξεχάσω μήπως πρέπει να εξετασθεί και η υπόθεση του τμήματος του δρόμου, πάλι προς Σπάρτη, που κατολίσθησε? Για ποιό λόγο θα κόστιζε 26 εκ. και τώρα μόνο ένα? Υπάρχει κάποιος που δεν θα έκανε σωστά τη δουλειά του τότε ή που δεν την κάνει τώρα? Το έργο είναι το ίδιο με τα 26 και ίδιο με το 1 εκ.,κι αν ναι ποιός θα έπαιρνε τα υπόλοιπα? Εύλογες πιστεύω οι απορίες μου, μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να βρω τις απαντήσεις? λέω εγώ τώρα!

Δεν φταίει αυτή.Εμείς φταίμε που δεν την πλακώνουμε στα γιαούρτια.Φτου σας λαμόγια

Ρε παιδιά απορώ δηλαδή με μερικούς. Πως ψηφίζεις κάποιον με τέτοια φάτσα.... Έλεος πια....

Εντάξει ρε Dracula δεν ψηφίζεις με την εξωτερική εμφάνιση.. εδώ παπανδρέου και ο π χοντρός πριν τους ψηφιζε η μισή ελλάδα. Στην ντία κολλάς εσύ;

40:40:20 Θα κόστιζε 26 εκ. δηλαδή μια κατανομή ως εξης.... 26 εκ. χ 40% = 11εκ. για τη τσεπη του εργολαβου 26 εκ. χ 40% =11 εκ. δια την τσεπη του εργοδότη και 4 εκ. για το πραγματικό έργο. Αν είχαν 26εκ. Αλλά λόγω του ότι εκτεθήκανε... Λόγω του ότι ήδη φάγανε τα λεφτά τώρα θα τα βγάλουν πέρα με 1εκ.

Κυρία μου εάν ήταν δικά σου τα λεφτά θα έδινες 1 εκατομ. € για το δρόμο χωρίς να ξέρεις αν θα πέσει ή όχι ; Αφού δεν είναι δικά σου δεν έχεις και κανένα πρόβλημα να τα δώσεις και ας χαθούν. Πρόσεξε γιατί γιαούρτια δεν έχει μόνο η Αθήνα αλλά και η Σπάρτη. Αυτές τις μεγάλες δηλώσεις ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ τις ξέρει ; Και αν ναί τι κάνει. ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

<p> Μούγκα η *** για τα 16 εκ. που χαθήκανε. Δηλαδή μήπως τροφοδοτήθηκε και τούτη? Γιατί δηλαδή να δώσουμε στους εργολάβους πάλι χρήματα για να τελειώσει κάτι που έπρεπε να είχε τελειώσει? Τα χρήματα του ΕΣΠΑ χρειάζονται αλλού, είναι προγραμματισμένα για άλλα έργα και όχι για να τρώνε οι ίδιοι πάλι για να τελειώνουν όσα υπέγραψαν ότι τελείωσαν. Και οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι? Είναι απίστευτη η αλητεία τους.!!</p>

ασε τα λεφτα του εσπα ησυχα κ.τζανετεα.να παρεις τα λεφτα απο τους επιβλεποντες και τους διευθυντας του εργου για τα υλικα και να τους ζεψεις σαν τα βοδια ,λερωνω και τα ζωα ,να αρχισουν να σκαβουν σαν τους κακομοιρους τους τιμιους εργατες που δεν πληρωθηκαν ποτε.αντε μπραβο......

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!!ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

Να πάρουν πίσω τα λεφτά από τον Μπερλουσκίνι και την παρέα του και με αυτά να τελειώσουν το έργο του περιφερειακού της Σπάρτης και να δώσουν και τα λεφτά στους εργαζόμενους. Κάτω τα χέρια από το ΕΣΠΑ.Άντε πιά. όπου μυριστείτε φράγκα πέφτετε με τα μούτρα να βγάλετε εργολαβίες. Το ΕΣΠΑ είναι για έργα όχι για μπουκώματα αχόρταγων βόθρων σαν τους εργολάβους σας. Να πληρώσετε άμεσα τους εργαζόμενους. Τ΄ ακούς Τατούλη και Τζανετέα; Να δώσετα τα λεφτά στον κόσμο που δούλεψε. Και να πάρετε πίσω όλα όσα φάγανε τα κομματόσκυλά σας, για να φτιάξετε το δρόμο. Το ΕΣΠΑ δεν είναι προσωπικός λογαριασμός του Περιφερειάρχη να τα μοιράζει όπως θέλει.Είναι λεφτά που δίνονται για τον λαό. Και κανένας δεν θέλει διπλοπληρωμένα έργα. Σταματήστε τώρα το φαγοπότι όλοι σας. Θα πέσει πολύ γιαούρτι και ληγμένο. Τα πανηγύρια έρχονται.

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..... ΠΟΤΕ Η ΔΕΚΕ ΕΚΑΝΕ ΕΚΠΤΩΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΝΤΙ-ΕΣ(D.S.)ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ....ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΙΤΙΚΟ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ...ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ. Ο ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ

Βρε ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ, γιατί δεν μας λες ξεκάθαρα τι εννοείς, εδώ δεν παίζουμε σταυρόλεξα. Αν έχεις κάτι ουσιαστικό να μας πεις πέστο ξεκάθαρα και οχι σαν quiz. Άλλωστε η ΔΕΚΕ είναι δημόσια υπηρεσία και μπορείς να το βρείς και να μας πεις.

Ρε μεγάλε, μ' αυτά που λες, μια ζωή ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ θα μείνεις και δεν θα γίνεις ποτέ ΔΗΜΑΡΧΟΣ! Τό'πιασες, έτσι;

διαπιστωνω οτι πολλοι ξερουν πολλα.παρακληση ενημερωστε και τους υπολοιπους που δεν εχουν την τυχη να ξερουν.ανοιξτε μας τα ματια για να ξερουμε σε ποιους θα απευθυνουμε απλοχερα την καλημερα μας αυριο,γιατι πραγματικα θα την αξιζουν!!!!!