Εργαζόμενη γυναίκα (και σύζυγος Πρωθυπουργού)

Εργαζόμενη γυναίκα (και σύζυγος Πρωθυπουργού)

Σεπτέμβριος 26, 2015 - 17:53
8 σχόλια

Έτσι όπως παρουσιάστηκε η ιστορία, είναι σαν να υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο ιδιότητες. Η κυρία Περιστέρα (Μπέττυ) Μπατζιάνα, η σύζυγος του Πρωθυπουργού, ή σύντροφος, αν προτιμάτε, θα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Και έπεσαν κυριολεκτικά πάνω της να την φάνε.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Περιστέρα Μπαζιάνα, θα διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το Kozanimedia επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αντώνη Τουρλιδάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία, λέγοντας πως «'η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα όντως υπέβαλε αίτηση στη διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού. Αξιολογήθηκε η αίτηση της από την αρμόδια επιτροπή και ακολουθήθηκε η τυπική διαγωνιστική διαδικασία. Έχει κάνει αίτηση να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και, πλέον, της κάνουμε εμείς την προσφορά να διδάξει,καθώς, πράγματι, διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα. Έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά και ενδιαφέρεται να έρθει να κάνει το μάθημα. Χρονικά, το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα η κυρία Μπαζιάνα θα πρέπει να έχει έρθει και να ξεκινήσει τα μαθήματα'».

Και ύστερα, τα τσακάλια των αθηναϊκών εφημερίδων πήραν την είδηση και την δημοσίευσαν με τίτλους όπως«Διορίζεται στο Πανεπιστήμιο η Μπατζιάνα», συνοδευόμενη από μικρά σχόλια του τύπου «τρεις μέρες μετά τη νίκη του Τσίπρα» και τα λοιπά. Ακόμη, την συνέκριναν με τη Νατάσα Καραμανλή και τα δικά της κατορθώματα στην Ιατρική. Στην περίπτωση της κυρίας Καραμανλή, τα πράγματα είναι κάπως συγκεχυμένα, βέβαια. Προσωπικά, δεν γνωρίζω πώς γίνεται απόφοιτος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ να λαμβάνει πρώτα διδακτορικό τίτλο στην Ιατρική (το 2002) και πτυχίο από την Ιατρική το 2004... Η κυρία Μπατζιάνα, ωστόσο, ακολούθησε βήμα-βήμα τον ορθόδοξο τρόπο απόκτησης πτυχίου, μεταπτυχιακού, διδακτορικού και στη συνέχεια έκανε ερευνητική εργασία. Όπως κάθε νέος επιστήμονας.

Καθώς τα βιογραφικά και η ερευνητική εργασία όλων των διδακτόρων δημοσιεύονται πια στο Διαδίκτυο, με λεπτομέρειες για το ερευνητικό τους έργο, δεν είναι τόσο δύσκολο να ανακαλύψει κανείς ότι η κυρία Μπατζιάνα το 1998 έλαβε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών, από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο τίτλος της διπλωματικής της ήταν «Σχεδίαση και Υλοποίηση Υποσυστημάτων για Receiver Front-End με Εφαρμογή σε Συστήματα Προσωπικών Επικοινωνιών (P.C.S.)». 

Το 2008 έλαβε το διδακτορικό της από το ΕΜΠ, με τίτλο «Αρχιτεκτονικές Ελέγχου και Τεχνικές Μετάδοσης για τη Βελτιστοποίηση της Απόδοσης Οπτικών WDM Δικτύων», είναι Βοηθός εργαστηρίων στη Σχολή ΗΜ&ΜΥ του ΕΜΠ, Μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Εξομοίωσης Δικτύων Επικοινωνίας της Σχολής ΗΜ&ΜΥ (2002 - 2013), Βοηθός εργαστηριακών ασκήσεων στο Εργαστήριο Δικτύων Επικοινωνιών της Σχολής ΗΜ&ΜΥ (2013 - σήμερα), Καθηγήτρια Πληροφορικής, κλάδου ΠΕ-19 στη Β/βάθμια Εκπαίδευση (2002 - 2013), Καθηγήτρια Πληροφορικής, κλάδου ΠΕ-19 στην Α/βάθμια Εκπαίδευση - με μετάταξη (2013 - σήμερα), Αποσπασμένη στη Σχολή ΗΜ&ΜΥ του ΕΜΠ (3/2014 - 8/2015) και έχει 29 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, ενώ όταν πήρε το πτυχίο της εργάστηκε σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας, συγκεκριμένα στην Telestet.

Με δυο κουβέντες, η κυρία Μπατζιάνα από το 1992 που ξεκίνησε τις σπουδές της, εδώ στην Ελλάδα, έως σήμερα έχει ακολουθήσει τα βήματα κάθε νέου επιστήμονα που αγαπά το αντικείμενό του και το παλεύει με όλες του τις δυνάμεις. Για ποιον λόγο, λοιπόν, είναι μεμπτό που υπέβαλε αίτηση για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας; Επειδή ζει με τον Πρωθυπουργό; Ή μήπως δεν έχει τα προσόντα;

Υπάρχουν πραγματικά παραδείγματα νεποτισμού ή διορισμών στο ελληνικό πανεπιστήμιο ανθρώπων που δεν έχουν καν τα τυπικά προσόντα και κρατούν έδρες. Για παράδειγμα, έχω πτυχίο στη Γαλλική Φιλολογία, αλλά επειδή κάνω ένα διδακτορικό στο Παρίσι βρίσκομαι να έχω έδρα στην Ιστορία στην Αθήνα. Και παρά τις επίσημες διαμαρτυρίες, μένω εκεί. Ή, έχω πτυχίο από το Deree και επειδή κάνω ένα διδακτορικό στο Λονδίνο, παίρνω έδρα στην Αθήνα -μου λείπει το βασικό πτυχίο, αλλά δεν βαριέσαι, το κόμμα να είναι καλά! Είμαι βοηθός καθηγητή, παίρνω την έδρα του και μετά γράφω ένα διδακτορικό 60 σελίδων δίχως καμία ουσία, και κρατάω την έδρα ώσπου να γεράσω, δίχως να συμμετάσχω ούτε σε ένα συνέδριο. Όλα τούτα έχουν συμβεί, όλα τούτα γίνονται -τα παραπάνω παραδείγματα είναι πέρα ως πέρα αληθινά. Η κυρία Μπατζιάνα, όμως, δεν ανήκει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν τι γίνεται χρόνια τώρα στο Πανεπιστήμιο, με αδελφές πρώην υπουργών, για παράδειγμα, να παίρνουν έδρα εν μια νυκτί; Για πάρα πολλά χρόνια το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει υπάρξει χώρος τακτοποίησης ημετέρων, από τα πιο χαμηλά έως τα πιο ψηλά. Τα κόμματα έχουν τον πρώτο λόγο εκεί μέσα. Ωστόσο, η κυρία Μπατζιάνα δεν έλαβε καμία περιώνυμη έδρα στο ΕΜΠ, με το «έτσι θέλω» ή χρησιμοποιώντας τις άκρες του συζύγου. Δεν τακτοποιήθηκε σε κάποιο ερευνητικό κέντρο επειδή είναι συμβία του Αλέξη Τσίπρα. Δεν βρέθηκε σε κάποια δημόσια θέση να λαμβάνει παχυλή αμοιβή. Ως έκτακτο προσωπικό προσελήφθη στο Δυτικής Μακεδονίας. Εδώ χώνονται άλλοι κι άλλοι στον Εθνικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας, για παράδειγμα, με το απολυτήριο Λυκείου μόνο αλλά και με το κατάλληλο... δοντάκι, δεν θα μπορούσε η συμβία του Πρωθυπουργού να χωθεί οπουδήποτε;

«Με 583 ευρώ το μήνα θα αμείβεται η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Όπως αποκαλύπτει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η κυρία Μπαζιάνα ήταν μεταξύ των αιτούντων για μια θέση στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών το περασμένο καλοκαίρι.
Έκπληξη όμως είναι ο μισθός της συντρόφου του Πρωθυπουργού δεν θα ξεπεράσει για το εξάμηνο τα 3.500 ευρώ, δηλαδή περίπου 583 ευρώ το μήνα. Και όπως λέει ο πρύτανης Αντώνης Τσουρλιδάκης στην εφημερίδα ''Δημοκρατία'': ''Δεν ξέρω κιόλας αν θα καλύπτει τα έξοδά της'', καθώς, όπως εξηγεί, οι πόροι του πανεπιστημίου είναι περιορισμένοι και οι μισθοί χαμηλοί». 

Και γιατί προκαλεί έκπληξη στον συντάκτη του Newsit ο μισθός της κυρίας Μπατζιάνα; Τόσα παίρνουν οι καθηγητές.

Η κυρία Μπατζιάνα δεν φαίνεται να έκανε τίποτα περισσότερο -πόσω μάλλον τίποτα λιγότερο- από ό,τι κάνει κάθε νέος επιστήμονας που έχει τον χρόνο και την οικονομική άνεση, αν θέλετε, να ασχοληθεί με το αντικείμενό του. Είναι αλήθεια ότι οι σπουδές απαιτούν κόπο και χρήμα και όσοι έχουν υποχρεωθεί να εργαστούν παράλληλα με το διδακτορικό τους, επειδή δεν έχουν άλλους πόρους ώστε να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στις σπουδές τους, έχουν αγγίξει την τρέλα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η κυρία Μπατζιάνα μπόρεσε να υπερκεράσει εμπόδια στην επιστημονική της πορεία λόγω της σύνδεσής της με τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, η πορεία της κρίνεται επαρκέστατη για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, εντασσόμενη στο έκτακτο προσωπικό, για 583 ευρώ τον μήνα. Έτσι, από τις 5 Οκτωβρίου η κυρία Μπατζιάνα θα διδάσκει «Δίκτυο Ι», κάθε Δευτέρα, 14:00-20:00. Και οι δημοσιογράφοι, που έχουν πνίξει άλλες κι άλλες πραγματικά σκοτεινές υποθέσεις στον χώρο της Παιδείας, με κάτι άλλο θα βρουν να ασχοληθούν.

Ειδήσεις: 
Tags: 

8 Σχόλια

ARCADIA PORTAL μην υποτιμάται την νοημοσύνη των αναγνωστων σας. Για την θεση εκαναν αιτηση δεκάδες επιστήμονες και ανακοινώθηκε επιτυχούσα η Μπαζιάνα την επομένη των εκλογών. 2ον το ζητούμενο δεν είναι 583 ευρώ τον μήνα (plus plus εκτος έδρας, υπερωρίες. κονδυλια έρευνας κλπ κλπ) , το ζητούμενο είναι το πρωτο σκαλοπάτι, το πρωτο πάτημα για την μόνιμη καθηγητική έδρα. Και αυτό το καβάτζωσε η συζ του πρωθυπουργού. Κατι μου λέει ότι σε 1-2 χρόνια θα κατακτησει και την μόνιμη καθηγητικη έδρα. (τα παιδιά του κοσμάκη με τα ίδια προσόντα θα συνεχίσουν να κανουν δουλειες του ποδαριού).

κ. δημοσιογράφε Σωκράτη σας λένε? Κι αν ναι γιατί βάζετε τη φωτογραφία και νόμιζα πως θα διάβαζα κάτι σχετικό με τον Σωκράτη το φιλόσοφο?

δεκάδες επιστημόνες με 20 και βαλε δημοσιεύσεις για δικτυα και ιατρικη σε διεθνή συνέδρια;;; μην τα ισοπεδώνουμε ολα

Δε θα εργαζόταν: ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ Η ΓΛΑΣΤΡΑ Εργάζεται στον τομέα που γουστάρει: ΠΕΡΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ Ο φθόνος, ο ψόφος της κατσίκας του γείτονα, η κακία, κατά βάση από αυτούς που τόσα χρόνια παλεύουν να τρουπώσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους στο δημόσιο. Νομίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι σαν τα μούτρα τους και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ

Τα σχόλια ορθώς αποστέλλονται για ανάγνωση. Αυτό σημαίνει υγιής Δημοκρατία. Οι ύβρεις των μισθοφόρων που αμείβονται (χρηματικώς ή σε είδος) για να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΜΕ ΞΥΔΙ. Άλλα φορά ο Σωκράτης να βάζει τη δική του φωτογραφία. Διαφορετικά δεν θα διάβαζε κανένας. Και τέλος με τόσα λίγα χρήματα η κυρία Πρωθυπουργού θα μπαίνει μέσα. Βάλε εισιτήρια, διαμονή, φαγητό, καφέδες και λοιπά, Πώς θα βγαίνει οικονομικά; Μήπως, λέω μήπως δίνει το φαντάρο για να κερδίσει αργότερα τον Πύργο; ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ. Όλα τα παιδιά του κοσμάκη άνεργα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.