Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για τo θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για τo θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Νοέμβριος 06, 2019 - 12:33
0 σχόλια

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, άλλο ένα εργατικό ατύχημα συμπληρώνεται στη μαύρη ατζέντα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

Στην πρωινή βάρδια της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου 2019 στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας, ένας 55χρονος, πολύπειρος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών έχασε την ζωή του εκτελώντας κανονικά την εργασία του, μετά από έκρηξη στην αίθουσα της Χαλυβουργίας στο τμήμα κοκκοποίησης.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια  και τη βαθύτατη λύπη του προς  την οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου.

Παράλληλα, εκφράζει το αίσθημα οργής και αγανάκτησης για την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων ελέγχου.

Το Συνδικάτο Μετάλλου μόλις μια μέρα πριν, είχε κάνει βαρυσήμαντη καταγγελία για παραλίγο ομαδικό δυστύχημα στην αίθουσα των ηλεκτροκαμίνων στο ίδιο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

ΖΗΤΑΜΕ:

Την πλήρη διερεύνηση  των αιτίων του ατυχήματος .

Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο για το παραπάνω ατύχημα.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων και κανόνων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Επιβάλλεται να χρηματοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ από τον κύριο μέτοχο, το Κράτος, για τον εκσυγχρονισμό της, την παραπέρα αξιοποίηση του νικελίου, την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της.

Είναι μονόδρομος ο αγώνας για να σταματήσει η συνειδητή απαξίωση και να μην ιδιωτικοποιηθεί παραπέρα η ΛΑΡΚΟ για να εκποιηθεί.

Είναι ανάγκη και όρος για την ασφαλή εργασία, να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, να γίνουν προσλήψεις και να υπογραφεί η συμφωνημένη Επ.Σ.Σ.Ε.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει η ζωή των εργαζομένων να κοστολογείται για την ανεξέλεγκτη κερδοφορία των εργολάβων και των επιχειρήσεων

Καλούμε κάθε εργαζόμενο με το Σωματείο του να παλεύει κάθε μέρα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς ώστε να αποφεύγονται παρόμοια ατυχήματα σε βάρος των εργαζομένων.

Το Ε.Κ.Αρκαδίας με ευθύνη και συνέπεια διεκδικεί ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.