Εργαστηριακοί γιατροί: Δώστε μας τα οφειλόμενα...

Εργαστηριακοί γιατροί: Δώστε μας τα οφειλόμενα...

Ιανουάριος 15, 2012 - 12:28

Τις κόκκινες γραμμές που θέτουν οι εργαστηριακοί γιατροί σχετικά με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Γιατρών Αργύρης Πλακιώτης, που παρευρίσκεται αυτήν την ώρα στην εκδήλωση που πραγματοποιούν εργαστηριακοί γιατροί της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης με σκοπό την δημιουργία περιφερειακής ένωσης εργαστηριακών γιατρών Πελοποννήσου.

Ο κ. Πλακιώτης ως κόκκινες γραμμές ανέφερε την εξόφληση των οφειλομένων προς τους εργαστηριακούς γιατρούς και χαρακτηριστικά είπε "δώστε μας πίσω τα οφειλόμενα" ενώ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να δανείσεις κάποιον που σου χρωστά... Επίσης τόνισε πως ο ΕΟΠΥΥ δεν προήλθε από παρθενογένεση αλλά αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων ταμείων και έχει τις ίδιες διοικήσεις.Ακόμα διευκρίνισε πως "δεν δεχόμαστε εκπτώσεις αφού οι τιμές είναι καθηλωμένες από το 1991 ενώ υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να επιδοθεί άμεσα από τον Υπουργό Υγείας το ποσό των 10χιλιάδων ευρώ στην Ένωση Βιοπαθολόγων". Ο κ. Πλακιώτης έδωσε και απαντήσεις σε όσους όπως είπε αμφισβητούν τον αγώνα τους και ανέφερε πως το ότι "σταθήκαμε όρθιοι τα λέει όλα".Τέλος χαιρέτισε την πρωτοβουλία των γιατρών να δημιουργήσουν ένωση σε περιφερειακό επίπεδο αφού ενώσεις υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

 Ο μικροβιολόγος και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Κώστας Μπεντεβής που με δική του πρωτοβουλία οργανώθηκε και αυτή η συνάντηση τόνισε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να μπουν σε αυτήν την συζήτηση που γίνεται- μάλιστα ήταν καλεσμένοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης και του νομού- και σημείωσε πως αν δεν μπορούν να διοικήσουν τον ΕΟΠΥΥ να πάρουν οι γιατροί τη διοίκηση στα χέρια τους, εννοώντας να ελέγχουν τι γίνεται με τη συνταγογράφηση και τις εξετάσεις, ενώ χαρακτηριστικά είπε πως "δεν δεχόμαστε να γίνει και ο ΕΟΠΥΥ μία χρεοκοπημένη δημόσια υπηρεσία".

Στην συνάντηση που συνεχίζεται αυτήν την ώρα συμμετέχουν εργαστηριακοί γιατροί από όλην την Πελοπόννησου ενώ παρευρίσκονται και γιατροί από την Αχαΐα και παρόντες είναι οι δύο αντιπρόεδροι της Πανελλήνιας Ένωσης η Μαρία Καλαμαρά και ο Γιάννης Κλεινάκης ενώ τη συζήτηση παρακολουθεί και ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Γιάννης Μπόζος.