Εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων υλικών στο νεοκλασικό της πλατείας Κολοκοτρώνη

Εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων υλικών στο νεοκλασικό της πλατείας Κολοκοτρώνη

Αύγουστος 21, 2018 - 11:58
0 σχόλια

Ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά της πόλης μας, το γωνιακό κτίριο στην πλατεία Κολοκοτρώνη, εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί κίνδυνο για τους πεζούς, καθώς η φθορά του χρόνου έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της επάνω του. Το πρωί της Τρίτης 21 Αυγούστου διαπιστώσαμε ότι, επιτέλους, γίνονται εργασίες στο εσωτερικό του.

Πιο συγκεκριμένα, κόκκινη κορδέλα έχει τοποθετηθεί περιμετρικά του κτιρίου και ο κάδος για τα μπάζα που βλέπετε στη φωτογραφία έχει ήδη γεμίσει από υλικά από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ παράλληλα γίνονται εργασίες απομάκρυνσης των σοβάδων που έπεφταν με κάθε νεροποντή στην πρόσοψη του κτιρίου.

Ρωτήσαμε δύο ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο αν γνωρίζουν κάτι για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά μας είπαν ότι το μόνο που ξέρουν, είναι ότι γίνονται εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων υλικών και καθαρισμού του εσωτερικού του οικήματος.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η αρχιτεκτονική μας κληρονομιά σε αυτή την πόλη δεν λαμβάνει της δέουσας προσοχής. Ας ελπίσουμε ότι το κτίριο δεν οδεύει προς κατεδάφιση, αλλά ότι θα αξιοποιηθεί και θα κατοικηθεί σε τούτο τον αιώνα ξανά.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.