Έργα στην Κυνουρία που είναι μπροστάρης στην τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας

Έργα στην Κυνουρία που είναι μπροστάρης στην τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας

Μάιος 08, 2014 - 17:10

Χωριά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας την Τετάρτη 7 Μαΐου. Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, Γιώργος Ρουμελιώτης, Δημήτρης Λαλουδάκης, Γιώργος Μπακούρης και Νίκος Γιαννακόπουλος.

Το κλιμάκιο της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» αρχικά επισκέφθηκε τα Δολιανά. Οι κάτοικοι, ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στους υποψηφίους και ευχαρίστησαν  για το δρόμο που υλοποιείται προς το Άστρος και ήδη έχει προχωρήσει αρκετά. Ένας δρόμος που τον ανέμεναν πολλές δεκαετίες και βλέπουν πλέον να γίνεται πραγματικότητα. Οι κάτοικοι των Δολιανών ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη να μεριμνήσει για την επίστρωση του γηπέδου μπάσκετ στα Άνω Δολιανά με πίσσα για να χρησιμοποιηθεί για τους νέους του χωριού αλλά και για τους επισκέπτες.

Δεύτερος σταθμός ήταν το Ξηροπήγαδο. Πολύς κόσμος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Αντιπεριφερειάρχη και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους. Οι κάτοικοι ζήτησαν τη βελτίωση του δρόμου Κιβέρι – Άστρος, ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον περιφερειακό δρόμο του Ξηροπήγαδου. Ένα ακόμα αίτημα των κατοίκων είναι η βελτίωση του λιμανιού του Ξηροπήγαδου.

Ο κ. Γιαννακούρας ενημέρωσε τους κατοίκους ότι άμεσα θα υλοποιηθεί το έργο του δρόμου Κιβέρι- Άστρος και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και τοποθέτησης μπαρών θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες.
Ενώ για την περιφερειακή οδό Ξηροπηγαδίου απαιτείται τροποποίηση της μελέτης που έχει ήδη συνταχθεί.
Το βράδυ ο κ. Γιαννακούρας και οι υποψήφιοι σύμβουλοι παρέστησαν στον Εσπερινό στο βυζαντινό  εκκλησάκι του οικισμού  Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου κοντά στο Χάνι- Κοπανίτσα, το οποίο ηλεκτροδοτήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας .

Ο εξωραϊστικός σύλλογος του χωριού έχει μάλιστα τιμήσει για την προσφορά του τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.
Άμεσα δε θα ξεκινήσει και η ασφαλτόστρωση τμήματος του δρόμου προς τον οικισμό.
Την Πέμπτη 8 Μαίου από τις 6 το απόγευμα ο κ. Γιαννακούρας και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα επισκεφτούν τα χωριά Ρίζες, Στάδιο, Κερασίτσα στην Τεγέα, στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν τον Εσπερινό στον Άγιο Χριστόφορο Κολλινών. Ακολούθως θα επισκεφτούν την Βλαχοκερασιά και την Κερασιά στη Σκιρίτιδα.

Δελτίο Τύπου