Έργα οδοποιίας και στήριξης της κτηνοτροφίας στην 5η ΕΑΠ Μεγαλόπολης (pics,vid)

Έργα οδοποιίας και στήριξης της κτηνοτροφίας στην 5η ΕΑΠ Μεγαλόπολης (pics,vid)

Φεβρουάριος 20, 2019 - 10:54
0 σχόλια

Συνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης για την διαχείριση και υλοποίηση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος της 5ης ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Θέματα τα οποία συζητήθηκαν, είχαν να κάνουν με την έγκριση εγχειριδίου διαδικασιών της ΕΑΠ, καθώς και η ένταξη νέων έργων στην 5η ΕΑΠ.

Μεταξύ των έργων τα οποία τέθηκαν προς ψήφιση ήταν η ένταξη πίστωσης 2.759.830 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση χάραξης, συντήρησης ασφαλτοτάπητα στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης καθώς και τη βελτίωση βατότητας δημοτικών οδών εντός τοπικής κοινότητας Ελληνικού και τις τσιμεντοστρώσεις αγροτικών οδών ΔΕ Τρικολώνων, καθώς έγινε ένταξη του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Ξερίλα στη Βελιγοστή.

Επίσης έγινε ένταξη του υποέργου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση προβλημάτων βατότητας στην Επαρχιακή οδό Καρύταινα- Παλαιόκαστρο και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας που προεδρεύει στην επιτροπή εισηγήθηκε και τη «Βελτίωση – συντήρησης του δρόμου από Ιερά Μονή Μπούρα προς το ασκηταριά Αγ. Νίκωνα, προϋπολογισμού  74.000 ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Γιαννακούρας κατά την εισήγηση του θέματος τα ασκηταριά μπορούν να γίνουν πόλος έλξης για τους επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού στην Αρκαδία.

Στο έργο εντάχθηκε και η «Κατασκευή υδραυλικών έργων (αντιπλημμυρικά-διευθετήσεις-φράγματα) προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στη συνεδρίαση ο δήμος Μεγαλόπολης ζήτησε την ένταξη πίστωσης 100.000 ευρώ για έργα με στόχο της αύξηση της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων, των αγροτικό εξηλεκτρισμό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στις ΤΚ του δήμου έργα προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έργα από το λιγνιτόσημο στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.