Έργα οδικής ασφάλειας και εγγειοβελτιωτικά «τρέχει» η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου (vid)

Έργα οδικής ασφάλειας και εγγειοβελτιωτικά «τρέχει» η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου (vid)

Νοέμβριος 28, 2019 - 14:38
2 σχόλια

Για τις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς  Βορίδη και Καραμανλή μίλησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Πρώτο θέμα που έθιξε ο κ. Νίκας είχε να κάνει με την αγροτική πολιτική της Περιφέρειας τονίζοντας ότι είναι ένα στοίχημα για την περιφερειακή αρχή η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αναλύοντας τα εγγειοβελτιωτικά έργα που «τρέχουν» στην Περιφέρεια.

Όπως σημείωσε, υπάρχουν χρήματα για επιδοτήσεις μικρών επιχειρήσεων στην μεταποίηση αγροτικών και άλλων προϊόντων , καλώντας τους επιχειρηματίες να ενδιαφερθούν και να ενημερωθούν  για το πώς μπορούν να ωφεληθούν με τα πάνω από 3 εκ. ευρώ που θα δοθούν.

Όσον αφορά τις υποδομές, θα γίνουν έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

Ξεκινά μέχρι το τέλος του χρόνου η εκκίνηση του έργου με την δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 67 εκατ. ευρώ

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα υδαροτοδρόμια  και στην ολοκλήρωση του περιμετρικού της Τρίπολης και στην παράκαμψη Λαγκαδίων, αλλά και στο μητρώο γεφυριών του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που θα καταγραφούν και για αυτά θα εκπονηθεί μελέτη από το ΤΕΕ.

Για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου για την περιοχή της Τρίπολης είπε ότι μελλοντικός στόχος είναι να ξεκινήσει το τρένο αρχικά για εμπορικούς σκοπούς και ότι θα συνδέεται με τη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Για το 11ο Σύνταγμα Πεζικού είπε ότι το στρατόπεδο έχει παραχωρηθεί στην Περιφέρεια και θα μεταφερθούν οι 11 υπηρεσίες της εκεί.

Τυπικά δεν έχει παραχωρηθεί αλλά το 11ο ΣΠ θα γίνει το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας στην Τρίπολη

Στις 4 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του περιφερειάρχη με τον υπουργό Τουρισμού, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο του αθλητικού κέντρου στο Ξενία Βυτίνας.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους Πελοποννησίους να επισκεφτούν τα Χριστούγεννα την Τρίπολη και να στηρίξουν την Αρκαδία.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τα έργα που «τρέχει» η περιφερειακή αρχή


2 Σχόλια

ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΤΑ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , ΦΡΑΓΜΑΤΑ , ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ , ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ . ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ . ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ '' ΔΙ ' ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ '' ΤΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ , ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ΚΛΠ. ΠΑΛΙ ΔΙ΄ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ . ΜΑΚΑΡΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ .

κ. ΝΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ .ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ,,ΚΑΠΠΟ,, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΞΕΚΟΛΑ ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ.ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.Ε Λ Ε Ο Σ ΠΙΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.