Έργα αναπτυξιακής προοπτικής στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης (pics,vid)

Έργα αναπτυξιακής προοπτικής στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης (pics,vid)

Απρίλιος 05, 2017 - 10:33
0 σχόλια

Έργα που θα αναδείξουν και θα φέρουν πιο κοντά τις αρχαιότητες της περιοχής, αφού με τις οδικές παρεμβάσεις που γίνονται στην Αρκαδία στόχος είναι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να δει όλα τα αρχαιολογικά μνημεία χωρίς να ταλαιπωρηθεί.

Επιπλέον βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζονται σημαντικοί τουριστικοί τόποι, όπως είναι τα μοναστήρια μας, που μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της Αρκαδίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα που γίνονται το Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης (όπως βλέπετε κατά σειρά και στις φωτογραφίες από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης) ολοκληρώθηκε ο δρόμος Λύκαιο-Νέδα - απομένει να τοποθετηθούν μπάρες και να γίνουν διαγραμμίσεις.

Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις διαπλάτυνσης του δρόμου για τη Μονή Αμπελακίου και διαμόρφωση χώρου στάθμευσης.

Στην περιοχή υλοποιείται - γίνονται χωματουργικές εργασίες- ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Είναι η νέα χάραξη δρόμου που θα ενώσει την Καρύταινα-Μαυριά-Κυπαρίσσια-Ίσιωμα-Παλαιοντολογικό Μουσείο.

Ενώ προγραμματίζονται και άλλα μεγαλύτερα ή μικρότερα έργα, όπως η βελτίωση του δρόμου προς τη Μονή Ρεκίτσας στο Δυρράχι, η κατασκευή πεζοδρομίων από τη Μεγαλόπολη- Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης (με φωτισμό και μπάρες).

Με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, προγραμματισμένα έργα σε όλη την Αρκαδία έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται.

Παρεμβαίνουμε σε όλες τις περιοχές και προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα χρόνων και να ικανοποιήσουμε αιτήματα των κατοίκων του τόπου μας που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους, αλλά θα δώσουν και αναπτυξιακή προοπτική ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γιαναννακούρας.

Και βέβαια παρακολουθούμε από κοντά την πορεία των έργων για να διαπιστώνουμε τυχόν παραλείψεις και να εντοπίζουμε τις ανάγκες που υπάρχουν ιδίοις όμμασι.

Έτσι πραγματοποιήσαμε αυτοψία στα έργα του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης - μίας περιοχής με πολλές αρχαιότητες που με την ανάδειξή τους θα υπάρξει προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Συγκεκριμένα επισκεφτήκαμε το δρόμο Λύκαιο-Νέδα, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, τη Μονή Αμπελακίου, όπου θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ένα σημαντικό έργο που θα ενοποιήσει αρχαιολογικούς χώρους και αποτελεί νέα χάραξη. Πρόκειται για τη σύνδεση της Καρύταινας και των χωριών Μαυριά-Κυπαρίσσια-Ίσιωμα- Παλαιοντολογικό Μουσείο.

Δεν σταματάμε όμως εδώ.. Συνεχίζουμε και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν έργα και σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, αφού ήδη έχουν δημοπρατηθεί.

Video: 

Έργα αναπτυξιακής προοπτικής στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης από την ΠΕ Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.