Έργα ανακούφισης σε Κώμη και Νεοχώρι μετά τις καταστροφές

Έργα ανακούφισης σε Κώμη και Νεοχώρι μετά τις καταστροφές

Ιούνιος 26, 2019 - 19:15
0 σχόλια

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κάτοικοι και πρόεδροι ΤΚ της Κώμης, του Νεοχωρίου αλλά και της περιοχής του Λεβιδίου παραβρέθηκαν στο ΠεΣυ, προκειμένου να ζητήσουν τη συνδρομή της Περιφέρειας ώστε να ξεκινήσουν άμεσα αποκαταστάσεις, καθώς η καταστροφή των υποδομών από τις απανωτές καταιγίδες είναι ολοκληρωτική σε κάποιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα κατά τη συζήτηση των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, στην Κώμη θα διατεθούν 124.000 ευρώ, και στο Νεοχώρι 100.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο κ. Γόντικας παρενέβη και ανέφερε ότι τα χρήματα δεν φτάνουν, ότι πρέπει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, να βρεθεί φόρμουλα: «Ο κόσμος έπαθε ζημιές, διαλύθηκαν περιουσίες, αμπέλια. Είναι μικρό το ποσό». Ο κ. Γόντικας άφησε και αιχμές, καθώς οι δρόμοι δεν καταστράφηκαν μόνον εξαιτίας της σφοδρής νεροποντής, αλλά και επειδή υπήρχαν κακοτεχνίες.

Ο κ. Γιαννακούρας απάντησε ότι ο δρόμος είναι δημοτικός, και ότι έχει κακοτεχνίες 25 ετών, ενώ υπογράμμισε: «Αυτές είναι οι δυνατότητες που έχουμε». Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έλαβε τον λόγο και απάντησε στον κ. Γόντικα λέγοντας: «Αυτό είναι το κόστος που έχει υπολογίσει η Υπηρεσία, εμείς δεν μπορούμε να το αυξήσουμε. Προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τους κτηνοτρόφους, και ας δούμε αν οι τεχνικές μας υπηρεσίες μάς φέρουν νέα μελέτη για νέο έργο».

Ακόμα, ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι στο Νεοχώρι πρέπει να κατασκευαστούν τρία γεφύρια, προϋπολογισμού 175.000 ευρώ έκαστο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.