Έρευνα του Εμπορικοβιομηχανικού Συλλόγου για κλειστά μαγαζιά

Έρευνα του Εμπορικοβιομηχανικού Συλλόγου για κλειστά μαγαζιά

Ιούλιος 12, 2011 - 11:25
5 σχόλια

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος στα πλαίσια των ερευνών  που πραγματοποιεί για την  μελέτη των τάσεων στην τοπική αγορά, κατέγραψε τα κλειστά καταστήματα  που συναντώνται στη πόλη το τελευταίο  διάστημα. Φαίνεται ότι ο αριθμός τους είναι υψηλός σε σημείο που να μην δικαιολογείται από την συνήθη κινητικότητα της αγοράς. Συγκεκριμένα στους κύριους δρόμους του Εμπορικού κέντρου το 20% των καταστημάτων, κατά μέσο όρο, είναι κλειστά. Σε μερικούς δρόμους όμως το ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό και φθάνει στο γύρω στο 40%. Είναι προφανές ότι αν συνεχιστεί αυτή η τάση, γεγονός που φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, η τοπική οικονομία θα οδηγηθεί σε μαρασμό με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Παραθέτουμε ένα συγκεντρωτικό πίνακα για την καλύτερη αξιολόγηση των δεδομένων που προαναφέραμε.

Α/Α ΟΔΟΣ ΣΥΝΟΛΟ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΩΝ
1 28ης Οκτώβρη 25 3 12,00%
2 Γεωργίου Α΄ 17 6 35,29%
3 Γρηγορίου Ε΄ 6 1 16,67%
4 Γρηγορίου Λαμπράκη 23 6 26,09%
5 Δαρειώτου 13 3 23,08%
6 Δεληγιάννη 10 4 40,00%
7 Δημητρακοπούλου 16 4 25,00%
8 Εθνικής Αντίστασης 54 5 9,26%
9 Εθνομαρτύρων 7 0 0,00%
10 Ελ. Βενιζέλου 14 6 42,86%
11 Ουάσιγκτον 40 9 22,50%
12 Σπετσεροπούλου 11 0 0,00%
13 Τάσου Σεχιώτη 47 8 17,02%
14 Ηρώων Πολυτεχνείου 11 3 27,27%

 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

ΝΑΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΟΣΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!!ΕΤΣΙ Κ.ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ????

Ναι, δεν το ξέραμε να σου αφήσουμε και χώρο να καβαλάς τα πεζοδρόμια με το αυτοκίνητό σου! Όποιος θέλει να πάει σε μαγαζί, πάει με τα ποδαράκια του μεγάλε και έτσι διευκολύνει και την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού! Η Τρίπολη δεν είναι Αθήνα να αλλάζεις δέκα συγκοινωνίες για να πας στον προορισμό σου, οι αποστάσεις είναι μικρές και τις διανύεις και περπατώντας! Εκτός κι αν εσένα η μάνα σου σε γέννησε με ρόδες αντί για πόδια και δεν μπορείς να περπατήσεις! Εξάλλου, τα κολονάκια είναι στο σύνολό τους τσακισμένα και ξηλωμένα, από κάτι τύπους σαν κι εσένα που θέλουν να το παίξουν αντιεξουσιαστές και παρκάρουν όπου κάτσει!

ΣΩΠΑ ΡΕ ΑΝΟΝΥΜΕ....ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ Κ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΞΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΤΑΙ!!ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ!!!ΦΤΙΑΧΤΕ ΠΡΩΤΑ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΡΚΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ!!!ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟΙΙΙΙΙΙΙ.......

Ο Γιάννης και Ο Πάνος, "βγάζει μάτια" ότι είναι το ίδιο άτομο. Ύφος έκφρασης, τρόπος γραφής, σημεία στίξης, ορθογραφία (π.χ. κολωνάκια, όχι κολονάκια)κλπ. Κυρίες, Κύριοι του "arcadia portal", γνωρίζετε σαφώς ότι 5-6 άτομα ανώνυμα ή με πάρα πολλά ψευδώνυμα, σχολιάζουν κακοπροαίρετα, τα πάντα. Η σοβαρή δουλειά που κάνετε , καλής ποιότητας και αισθητικής, υποβαθμίζεται πολύ από το γεγονός αυτό. Είναι κρίμα. Με εκτίμηση Ένας από τους αρκετούς, που εκτιμούν όλες τις καλοπροαίρετες-πολιτισμένες προσπάθειες, από όπου και αν προέρχονται και η φωνή τους χάνετε από τις κραυγές, των εν λόγω ατόμων.

<p> Να πέσουν οι τιμές στην Τρίπολη όπου μόνο ο καφές για παράδειγμα είναι πιο ακριβός από το Κολωνάκι. Ντροπή για τους κλ****ς καφετζήδες.</p>