ERASMUS+: Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης στην Ιταλία

ERASMUS+: Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης στην Ιταλία

Δεκέμβριος 02, 2019 - 09:35
0 σχόλια

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Συμπράξεων ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ διετούς διάρκειας 2018-2020, με τίτλο «THINK GLOBALLY, ACT LOCALLY», πραγματοποιήθηκε η 4η Σύντομη Κινητικότητα/Ανταλλαγή μαθητών με την εκπαιδευτική αποστολή 3 εκπαιδευτικών και 5 μαθητών/τριών από τις 17/11/2019 έως και 22/11/2019 στο σχολείο Liceo Scientifico LS Trebisacce Sez.Cl.Ann στην πόλη Trebisacce στην Ιταλία. Τα συνεργαζόμενα εταιρικά σχολικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Σχέδιο είναι (χώρα, πόλη, επωνυμία φορέα):

1. Ελλάδα, Τρίπολη, 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης
2. Πορτογαλία, Barcelos, Agrupamento De Escolas De Barcelos
3. Πολωνία, Kołobrzeg, Szkoła Podstawowa Nr 9 Kołobrzeg
4. Γερμανία, Ribnitz-Damgarten, Richard-Wossidlo-Gymnasium
5. Ιταλία, Trebisacce, Liceo Scientifico LS Trebisacce Sez.Cl.Ann.
Συντονίστρια χώρα: Γαλλία, Tourcoing, Lycée privé Marie Noël

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των έξι σχολείων που συναντήθηκαν έδωσαν έμφαση στους επόμενους στόχους του Σχεδίου, ως εξής:
 Συγκριτική έρευνα και παρουσίαση για τις υγιεινές τροφές και διατροφικές συνήθειες των μαθητών στην Ευρώπη
 Συνειδητοποίηση του πώς η εκπαίδευση μπορεί να προωθήσει την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών επιλογών
 Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Sila και στις ιστορικές πόλεις Matere & Πομπηία
 Γνωριμία με τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα και την καθημερινότητα των Ιταλών μαθητών μέσα από τη φιλοξενία των επισκεπτών μαθητών/τριών σε οικογένειες της πόλης

Κατά τη διάρκεια της 4ης Σύντομης Επίσκεψης/Κινητικότητας μαθητών υλοποιήθηκαν οι εγκεκριμένες δραστηριότητες για το τέταρτο μέρος του προγράμματος. Επίσης, τέθηκαν οι βάσεις για την προετοιμασία και οργάνωση των δραστηριοτήτων της 5ης Σύντομης Επίσκεψης/Κινητικότητας μαθητών στην πόλη Barcelos της Πορτογαλίας τον Ιανουάριο 2020. Η 4η Σύντομη Επίσκεψη μαθητών αποτέλεσε ενεργή και ποιοτική συνέχιση της υλοποίησης του Σχεδίου, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2018 με την 1η Κινητικότητα στο Kolobrzeg της Πολωνίας και συνεχίστηκε το Δεκέμβριο 2018 στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης και τον Απρίλιο 2019 στο Ribnitz- Damgarten της Γερμανίας. Προσέφερε πολύτιμη εμπειρία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, καθώς πέρα από τη φιλική φιλοξενία που προσφέρθηκε στην ελληνική αποστολή, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέρος της πλούσιας ιστορίας της Ιταλίας.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.