Erasmus Days 2019 στο 4ο ΓΕΛ Τρίπολης

Erasmus Days 2019 στο 4ο ΓΕΛ Τρίπολης

Οκτώβριος 15, 2019 - 11:57
0 σχόλια

Τη διετία  2017-2019  το  4ο ΓΕΛ Τρίπολης υλοποίησε  το Πρόγραμμα  Erasmus+ (ΚΑ02) «Simul’ONU - Model United Nations», ένα πρόγραμμα προσομοίωσης  συνεδριάσεων και εργασιών του ΟΗΕ, στο οποίο  μαθητές/τριες εκπροσωπώντας μια χώρα, που δεν είναι η δική τους, συζητούν διεθνή θέματα, κοινωνικά-οικονομικά-πολιτιστικά-ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λειτουργώντας ως πρεσβευτές της χώρας αυτής. Οι συνεδριάσεις διαρκούν τρεις ημέρες και επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μετακινήθηκαν συνολικά  22 μαθητές/τριες και 8 καθηγητές στη Γαλλία (Saint Claude) στη Σουηδία (Κιρούνα) και στη Σλοβενία (Λουμπλιάνα).

Στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού των ημερών Erasmus Days  10-12 Οκτωβρίου 2019, το σχολείο μας την Παρασκευή 11/10/2019 διοργάνωσε εκδήλωση με στόχο την προβολή και διάχυση του συγκεκριμένου  προγράμματος και την ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν μαθητές και μαθηγητές.

Η εκδήλωση περιελάμβανε προβολή video - έκθεση φωτογραφίας- δημιουργία αφίσας και ενημερωτικού φυλλαδίου με το υλικό από το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε καθώς και ομιλίες σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+ και τα οφέλη που προέκυψαν για το σχολείο μας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.