Εποικοδομητική η συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς

Εποικοδομητική η συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς

Ιανουάριος 29, 2015 - 18:51
0 σχόλια

Σήμερα 29/1 στις 14:30 το απόγευμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα.
Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εγκάρδια και θερμή χειραψία στην είσοδο του Μεγάρου, και ο κ. Σουλτς φάνηκε να αστειεύτηκε στον κ. Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν φορούσε γραβάτα. Ακολούθησε η απόσυρσή τους στο γραφείο του Πρωθυπουργού όπου συζήτησαν κατ' ιδίαν και κατά την έξοδό τους έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η επίσκεψη του κ. Σουλτς «σηματοδοτεί την πρώτιστη αξία της Ευρώπης είναι η αποδοχή της λαϊκής κυριαρχίας», ενώ τον χαρακτήρισε καλό φίλο της Ελλάδας, αλλά και δικό του.

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι επί τέσσερα χρόνια ο ελληνικός λαός σήκωνε βάρη που δεν του αναλογούσαν λόγω της άρνησης μιας ολιγαρχίας να πληρώσει, καθεστώς που, όπως είπε, προστάτευαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και είπε ότι διαβεβαίωσε τον κ. Σουλτς ότι η νέα κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζει τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι για όλες αυτές τις αλλαγές απαιτείται χρόνος, προκειμένου να επιστρέψει η χώρα μας στην ανάπτυξη, στην απασχόληση και στην κοινωνική συνοχή. Και έκλεισε λέγοντας: «Διαπραγματευόμαστε με ασφάλεια και εγγυόμαστε τη σταθερότητα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μ. Σουλτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή και αναγνώρισε ότι στην Ελλάδα οι αδύναμοι κλήθηκαν να πληρώσουν το τίμημα, ενώ οι πλούσιοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, όπως είπε. Ακόμη, παραδέχτηκε ότι στο εξωτερικό υπήρχε φόβος πως ο κ. Τσίπρας θα ακολουθούσε τον δικό του δρόμο, ωστόσο έδωσε τη διαβεβαίωση πως η Ελλάδα θα αναζητήσει λύσεις από κοινού με τους εταίρους της.

Κλείνοντας, ο κ. Σουλτς εξέφρασε την ελπίδα η «υπέροχη χώρα» μας, όπως είπε, να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία της και τόνισε: «Έχετε την υποχρέωση να συνεχίσετε τον δρόμο της συνεργασίας και της δημοκρατίας».
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.