Επιχορήγηση Επιχειρήσεων μέχρι 10.000 για το κόστος των εργαζομένων εν όψει της οικονομικής κρίσης

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων μέχρι 10.000 για το κόστος των εργαζομένων εν όψει της οικονομικής κρίσης

Ιούλιος 13, 2011 - 12:58

To Επιμελητήριο Αρκαδίας μέλος του Enterprise Europe Network σας ενημερώνει ότι  ανακοινώθηκε τη τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 από τον  Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους ότι  «είναι ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για να στηρίξουμε την απασχόληση και να δώσουμε ανάσα στις επιχειρήσεις» με την αξιοποίηση του Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων, ύψους 200 εκ €, με ενισχύσεις έως 10.000 € σε περίπου 20.000 επιχειρήσεις πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν θα είναι όσες:

- λειτουργούν την τελευταία πενταετία,

- απασχολούν τουλάχιστον ένα (1) εργαζόμενο,

- δεν έχουν λάβει επιχορηγήσεις άνω των 200.000 € κατά την τελευταία 3ετία(σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό De Minimis)

- δραστηριοποιούνται στους κλάδους Μεταποίησης, Πράσινης Οικονομίας, Οικοδομής, Μεταφορών - Αποθήκευσης, υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

-  διατηρούν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων στην επιχείρηση για εύλογο χρονικό διάστημα.

Γιατί είναι επιλέξιμοι οι συγκεκριμένοι  κλάδοι;

Είναι οι κλάδοι που βιώνουν την κρίση  πιο έντονα. Θέλουμε να στηρίξουμε τις παραγωγικές επιχειρήσεις και  αυτές που παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία. 

Ποιές δαπάνες ενισχύονται  μέσω του προγράμματος;  

Η επιλέξιμη  δαπάνη αφορά κυρίως στο μισθοδοτικό  κόστος της επιχείρησης, δηλαδή δαπάνες  μισθοδοσίας και ασφάλισης.

Επιδοτούμε  το 50% των επιλέξιμων δαπανών και  μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ. Δηλαδή, εάν κάποια επιχείρηση προσκομίσει παραστατικά αξίας 20.000 ευρώ και άνω, θα πάρει 10.000. Εάν προσκομίσει μικρότερο ποσό, θα πάρει το 50% του ποσού που έχει προσκομίσει.

Ποια  είναι η διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και ελέγχου; 

Ο επιχειρηματίας θα υποβάλλει την αίτησή του ηλεκτρονικά. Θα γνωρίζει άμεσα αν είναι επιλέξιμος ή όχι.

Κατά  την πρώτη πληρωμή, θα γίνει έλεγχος  των δηλωθέντων στοιχείων.

Οι επωνυμίες  των επιχειρήσεων που θα ενισχυθούν θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, ενώ ο δικαιούχος θα λαμβάνει συστημένη επιστολή που θα πιστοποιεί την ένταξή του στο πρόγραμμα.  

Περισσότερες  πληροφορίες  στο συνεργάτη του δικτύου και τηα αναπτυξιακής <ΑΓΑΠΗΝΩΡ> κ. Νικ. Μεγρέμη όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2710-230233 ή τέλεφαξ 2710-230236

Ειδήσεις: