Eπιχορήγηση επιχειρήσεων για προσλήψεις ωφελουμένων των ΤΟΠΕΚΟ

Eπιχορήγηση επιχειρήσεων για προσλήψεις ωφελουμένων των ΤΟΠΕΚΟ

Αύγουστος 05, 2014 - 13:33
0 σχόλια

H Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» υλοποιώντας την Πράξη «ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού  σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων από τις 24/07/2014 για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ωφελουμένων των “Τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤΟΠΕΚΟ”.

Στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» έχουν   ωφεληθεί 80 άτομα, κάτοικοι των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας, Ευρώτα και Μονεμβασιάς, Οι 80 ωφελούμενοι παρακολούθησαν προγράμματα κατάρτισης σε θέματα αειφόρου περιβαλλοντικής διαχείρισης & πράσινης ανάπτυξης διάρκειας 146 ωρών και έλαβαν ψυχο-κοινωνική υποστήριξη και εξατομικευμένη προσέγγιση μέσω των συνεδριών συμβουλευτικής από κοινωνικούς επιστήμονες. Επίσης συμμετείχαν σε συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής. Το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται την 01/07/2012 και αναμένεται να ολοκληρωθεί την 31/12/2014, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ένταξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να απασχολήσουν άτομα από τους ωφελούμενους της Πράξης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα μέλη τους ως εργαζόμενους.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:
 Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, όταν πρόκειται για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) για τις ανάγκες του προγράμματος.
 Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
 Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
 Έχουν ωφεληθεί δράσεων «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ» και διαθέτουν βεβαίωση συμμετοχής σε πρόγραμμα ΤοπΕΚΟ από την αρμόδια Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ).

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης). Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα  του μισθολογικού  κόστους.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη: «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ», Λεωνίδιο Αρκαδίας 22300, τηλ.: 27570-22807, fax: 27570-23230, 22246, e-mail: info@parnonas.gr και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.parnonas.gr, www.topeko-parnonas.gr.
Πληροφορίες: Άννα Κοδέλλα, Άννα Κορδονούρη, Ηλίας Μαρνέρη

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.