Επιτυχής η πρώτη ημερίδα του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου

Επιτυχής η πρώτη ημερίδα του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου

Ιούλιος 27, 2018 - 18:32
0 σχόλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με θέμα «Εφαρμογές Υψηλής Τεχνολογίας στον Πρωτογενή Τομέα».

Στην έναρξη της ημερίδας απεύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πρόεδρος του ΚΕΤΕΚ - Π  κ. Πέτρος Τατούλης τονίζοντας ότι, το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δίνει μεγάλες δυνατότητες, έτσι ώστε να γίνει ένας δυνατός «παίχτης» της επιχειρηματικότητας, αλλά και ο διαμεσολαβητής νέων ιδεών που ήδη υπάρχουν αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί.

Στην τοποθέτηση της η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και συντονίστρια της ημερίδας, επικεντρώθηκε στην δυνατότητα του Κέντρου τονίζοντας με την σειρά της ότι,  «το ΚΕΤΕΚ είναι ένα νέο εργαλείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τους πολίτες και κυρίως για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου. Μέσα από τις δράσεις του Κέντρου, θα υπάρξει η δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολίτες για πολύ κρίσιμους παραγωγικούς τομείς όπως είναι και ο Πρωτογενής Τομέας».

Ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Κουτσόγιωργας, ανέφερε συγκεκριμένα ότι, το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου είναι ένα δημιούργημα του Πέτρου Τατούλη και έχει ως στόχο να αξιοποιήσει νέες ιδέες,  όπως τις θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, ώστε να γίνει αρωγός που θα  οδηγήσει τους πολίτες στην δυνατότητα να στοχεύσουν σε  συγκεκριμένες επενδύσεις. Το ΚΕΤΕΚ – Π τέλος όπως ανέφερε, στοχεύει σε κάποιες καινοτόμες δράσεις στον Πρωτογενή Τομέα όπως τα προηγμένα μηχανήματα.

Σημαντικές ήταν επίσης και οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν για τις εφαρμογές της αποτελεσματικότητας στο Πρωτογενή Τομέα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εκπρόσωπο της Πήγασος Αγροδιατροφή «7 Grapes» κ. Λέγγα Μάρκο όπου αναφέρθηκε για τις έξυπνες τεχνικές του επιτραπέζιου σταφυλιού και πως από τη θεωρία έχουν περάσει στην πράξη, τον κ. Ζακυνθινό Γιώργο, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπου ανέπτυξε τις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας στην επεξεργασία τροφίμων, την κ. Ειρήνη Μαχαιρά εκπρόσωπο της εταιρείας Φάρμα Μητσόπουλος Α.Ε., όπου ανέλυσε τον κύκλο των «5» και τον μέλλον της κτηνοτροφίας μέσα από την τεχνολογία και την καινοτομία, τον Γραμματέα του ΔΣ «Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας» κ. Ευσταθίου Κωνσταντίνο, που μας ανέλυσε τη γεωργία ακριβείας και την καταγραφή και παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών διακίνησης από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή. Τέλος, μια σημαντική παρέμβαση έκανε ο κ. Παρασκευόπουλος Αντώνης Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας (ΔΑΟΚ) με τις νέες τεχνολογίες στη γεωργία που έχουν εφαρμοστεί  στην περιοχή της Τριφυλίας.

Το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου έχει ως στόχο να αποτελέσει έναν βασικό μηχανισμό εφαρμογής της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να λειτουργήσει ως πύλη επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας. Σκοπός του Κέντρου είναι η προώθηση της καινοτομίας διαδικασιών, υπηρεσιών και προϊόντων στην επιχειρηματικότητα και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.