Επιτυχής η πρώτη γνωριμία της Αρκαδίας με τη Νευροανάδραση

Επιτυχής η πρώτη γνωριμία της Αρκαδίας με τη Νευροανάδραση

Δεκέμβριος 18, 2014 - 08:44
0 σχόλια

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ Κέντρο Αποκατάστασης και ο Δήμος Τρίπολης διοργάνωσαν την επιστημονική παρουσίαση με θέμα “Νευροανάδραση και Ποιότητα Ζωής” με ομιλητή τον Ιδρυτή των κέντρων ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ σε Ηράκλειο Κρήτης και Αθήνα, Νευροψυχολόγο, κ. Μάριο Σεβρισαριανό. 

Ο κ. Σεβρισαριανός, μέσα από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία, κατάφερε να απενεχοποιήσει δυσλειτουργίες που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα όλων μας. Όπως εξήγησε, πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινή μας ζωή, όπως το άγχος η κατάθλιψη ή οι μαθησιακές δυσκολίες, στην πραγματικότητα οφείλονται σε λάθος «χημική» αντίδραση του εγκεφάλου μας. Ευτυχώς για μας, ο εγκέφαλος είναι ένα εξαιρετικά εύπλαστο όργανο, που έχει την δυνατότητα να αυτο-ρυθμιστεί εκ νέου, με την κατάλληλη καθοδήγηση.

Η Νευροανάδραση, μια μέθοδος μη επεμβατική, μαθαίνει στον εκπαιδευόμενο να κρατά τα επιθυμητά επίπεδα εγκεφαλικών συχνοτήτων, μέσω ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο οποίο το μοναδικό χειριστήριο είναι ο εγκέφαλος. Κάθε φορά που ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται σωστά, υπάρχει ηχητική και οπτική ανταμοιβή, και μέσω της συντελεστικής μάθησης, ο εγκέφαλος τείνει να επαναλαμβάνει την συμπεριφορά για την οποία επαινείται.

Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος δεν θα μπορούσε παρά να εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους και να τους γεννήσει πολλές απορίες. Ο κ. Σεβρισαριανός δέχτηκε τις ερωτήσεις του κοινού και ακολούθησε ένας δημιουργικός διάλογος, μέσα από τον οποίο απαντήθηκαν οι απορίες και γεννήθηκαν ελπίδες! Τέλος ο κ. Σεβρισαριανός, ανακοίνωσε μια πρωτοποριακή συνεργασία του Κέντρου Αποκατάστασης ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, μια συνεργασία που επιφυλάσσει εκπλήξεις και καινοτόμες έρευνες.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ , κα. Καρνιαδάκη Αικατερίνη, έκλεισε την εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό: «Τι είναι στ’ αλήθεια η Υγεία; Σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι η κατάσταση πλήρους σωματικής νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας. Η εποχή των ταμπού έχει περάσει οριστικά, βρισκόμαστε πλέον σε μια κομβικό σημείο που η λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας μας πρέπει να βρεθεί και να υλοποιηθεί. Όποιος γνωρίζει τον τρόπο, οφείλει να τον επικοινωνήσει. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την πρωτοποριακή αυτή συνεργασία του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, με τον κ. Σεβρισαριανό, γιατί είμαι βέβαιη πως θα προσφέρει λύση σε δυσλειτουργίες που μέχρι σήμερα φάνταζαν άλυτες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ότι μπορούμε να το ονειρευτούμε, μπορούμε και να το ζήσουμε!».                                         

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.