Επίθεση σε ηλικιωμένο μέρα μεσημέρι στην Τρίπολη

Επίθεση σε ηλικιωμένο μέρα μεσημέρι στην Τρίπολη

Μάιος 26, 2015 - 16:28
29 σχόλια

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συνέβη μέρα μεσημέρι στην οδό Κύπρου στην Τρίπολη. Δύο νεαροί ΡΟΜΑ επιτέθηκαν σε έναν ηλικιωμένο στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν.

Αποτέλεσμα, ο ηλικιωμένος να πέσει πάνω σε τζαμαρία πολυκατοικίας και να τραυματιστεί. Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τον δυνατό κρότο βγήκαν στα μπαλκόνια και κάποιοι έσπευσαν να δουν τι έγινε, ενώ οι δύο ΡΟΜΑ τράπηκαν σε φυγή. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ο ηλικιωμένος χτύπησε και αιμορραγούσε. Ευτυχώς οι κάτοικοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον ηλικιωμένο μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Ένα περιστατικό που δείχνει πόσο αδίστακτοι και επικίνδυνοι έχουν γίνει μερικοί, που φτάνουν στο σημείο να επιτίθενται ακόμα και την ημέρα για να ληστέψουν. Ο κόσμος της Τρίπολης αρκετό καιρό τώρα έχει τρομοκρατηθεί με τις απόπειρες κλοπών και διαρρήξεων, ενώ προστέθηκε ακόμα ένας φόβος, αυτός που να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο χωρίς να έχουν τον φόβο κάποιας επίθεσης.

 

Ειδήσεις: 

29 Σχόλια

καντε κατι επιτελους να ξεβρωμισει ο τοπος!!!! φοβομαστε να κυκλοφορησουμε στον δρομο!! μπαινουν στα σπιτια μας, σε λιγο θα αρχισουν να σκοτωνουν!! κ αν τους πιασουν μετα απο δυο μερες θα τους αφησουν ελευθερους παλι να συνεχισουν την δουλεια τους!! καντε κατι σωστο σ αυτην πολη επιτελους!!

οι αστυνομικοι ειναι απασχολημενοι να γραφουν τα μηχανακια!!!! α ρε ξεφτυλες!!!!

Αυτά να τα πεις φίλε μου σε αυτούς που ψηφίζουν τους Νόμους. Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι ούτε Γερμανία, ούτε Αμερική.

Βάρος στην κοινωνία ειναι να τους κάψουν ζωντανούς αυτούς και τα τσαντίρια τους. Έχουν κατακλέψει όλο το κόσμο και δεν τους μιλάει κανεις, μόνο αν ενεργοποιηθούμε σαν πολίτες και σαν πολιτεία θα ξεβρωμίσουμε αλλιώς η αστυνομία το μόνο που κάνει ειναι να ειναι θεατής γιατί όλοι έχουν τα *** τους....

Πόσα τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια "Κατερίνα (χωρίς επαλήθευση) στις Τρί, 26/05/2015 - 17:40"; Πότε συνέβη το προηγούμενο; Και το αμέσως προηγούμενο; Γιατί στοχοποιείς ολόκληρη κοινωνική ομάδα; Η εγκληματικότητα δεν κάνει διακρίσεις και δεν είναι αποκλειστικότητα μιας (φυλετικής όπως θα έλεγαν μερικοί) ομάδας. Το σωστό που ζητάς να κάνουν επιτέλους σ' αυτή την πόλη θέλει διευκρινήσεις: ποιο είναι το σωστό, να ρίξουμε όλους τους τσιγγάνους στο γκρεμό; να τους χώσουμε φυλακή; να τους εξορίσουμε σε ένα ερημονήσι; σε ποιους το ζητάς; στην Αστυνομία; στο Δήμαρχο; στις Δικαστικές αρχές; Σε ποια κοινωνία νομίζεις ότι ζεις; Τιμωρούνται οι παράνομες πράξεις, όχι το χρώμα του δέρματος. Και, εσύ, πρέπει να ξέρεις ότι με το σχόλιο αυτό διαπράττεις παράνομη πράξη. Προτροπή σε πογκρόμ.

ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν και προσφέρανε τις πρώτες βοήθειες στον πατέρα μου.Επίσης να σταθώ στον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας ο οποίος τον ενδιέφερε μόνο η υγεία του πατέρα μου και όχι η αποζημίωση της τζαμαρίας.Σας ευχαριστώ όλους. Αντώνης Κ

Aπο την μία τα αδέσποτα από την άλλη οι αδέσποτοι σε λίγο για να κυκλοφορήσουμε πρέπει να ακολουθήσουμε συνταγή Far West .....Κουδούνια χτυπάνε κύριοι της πολιτείας ...τα ακούτε ή δεν φτάνουν στα ηχομονωμένα γραφεία σας ?

Φίλε μου ρωτάς πόσα επεισόδια ??Καθημερινά .Μην κοιτάς που δίνει ο Έλληνας τόπο στην οργή και δεν καταγγέλει την μικροκλοπή .Οι περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο πλειστο των περιπτώσεων θα μπουν σε καθεστώς μικροπαρανομίας .Θέλεις να μιλήσουμε για ρευματοκλοπές ή κλοπές καλωδίων υλικών ΔΕΗ ΟΤΕ ποιοι είναι οι κύριως υπαίτιοι συνήθως?Μην στουρθοκαμηλίζουμε στο όνομα του άκρατου δημοκρατικού πνεύματός που αγγίζει τα όρια της ασυδοσίας .Και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δημοκρατικές είναι αλλά τέτοιο ξέφραγο αμπέλι σαν το δικό μας πουθενά φίλε μου. Δεν είμαστε ρατσιστές φίλε μου αλλά ούτε βοηθάει το να γυρίζεις συνεχώς το μάγουλο .

Οταν δε σε φοβίζει το πρόσωπο του τέρατος έχεις αρχίσει να του μοιάζεις, έλεγε ο αξεπέραστος Μάνος Χατζιδάκις. Τώρα ποιός τη χάρη μας, φοβόμαστε μέχρι και την Πρόεδρο της Βουλής

@zaxos Δεν είπα να στρουθοκαμηλίζουμε ή να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο, αυτό έλειπε. Οι παράνομες πράξεις, μικρής ή μεγάλης σοβαρότητας πρέπει να τιμωρούνται. Δεν πρόκειται για άκρατο δημοκρατικό πνεύμα, πρόκειται για τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Γι' αυτό οι κραυγές για γενικευμένο διωγμό των τσιγγάνων (ή να τους κάψουμε όλους μαζί με τα τσαντίρια τους - Takis στις Τρί, 26/05/2015 - 18:28) είναι καταδικαστέες θέσεις που αυξάνουν τα προβλήματα, δεν τα λύνουν και, επαναλαμβάνω, αποτελούν υποκίνηση σε παραβατικές συμπεριφορές. Ο διαχειριστής θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός με ανώνυμα σχόλια όπως του Takis.

Αγαπητέ κύριε Κορμπά, τα περιστατικά παραβατικότητας, παρανομίας και, κυρίως, απάτης, κλοπής και βίαιης τσαμπουκαλίδικης συμπεριφοράς των ρομά στην περιοχή μας, είναι πάμπολλα και καθημερινά. Και συμβαίνουν παντού στην πόλη, με την ανοχή της αστυνομίας (γιατί άραγε;) εδώ και πολλά χρόνια. Αν θέλετε, μπορώ να σας αναφέρω πάρα πολλά παραδείγματα, με συγκεκριμένα στοιχεία. Σταματήστε να εθελοτυφλείτε και να παριστάνετε τον ρομπέν των αθιγγάνων. Οι ρομά, όπως είναι αυτονόητο, έχουν ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες, και τα αξιοποιούν μάλιστα με το παραπάνω. [Το μεγαλύτερο μέρος του επιδόματος ανθρωπιστικής κρίσης πήγε στις τσέπες τους, ουρές έκαναν στα ΚΕΠ για δικαιολογητικά. Όπως είχε γίνει και με το επίδομα του πυρόπληκτων της Ηλείας, υπό της ευλογίες του τότε αρμόδιου υπουργού και σημερινού Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας]. Αλλά έχουν και τις ίδιες υποχρεώσεις. Μόνο που δεν τις τηρούν, και έχουν και το ατιμώρητο (ως αντίδωρο για "άλλες" υπηρεσίες που παρέχουν στην κρατική ασφάλεια, μήπως;). Αρκετά τους χαϊδέψαμε. Δε νομίζετε; Ή μήπως πιστεύετε ότι έχουν ανάγκη, οι καημένοι... Σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεγαλύτερη περιουσία από τη δική σας και τη δική μου. Σας έχει κανείς μιλήσει για τη Μαφία των Τσιγγάνων που λυμαίνεται την πόλη χρόνια τώρα;

Το σωστό είναι να γίνονται περιπολίες και να συλλαμβάνονται οι παρανομούντες. Δεν έχει σημασία το ότι ήταν τσιγγάνοι. Δηλαδή αν ήταν Έλληνες (που και οι τσιγγάνοι ημεδαποί θεωρούνται) δεν θα έπρεπε να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε αστυνόμευση. Τέλος, καλά κάνουν και γράφουν τα μηχανάκια(αν το κάνουν) εφόσον είναι παράνομα. Το ότι γίνονται και άλλα μεγαλύτερα παράνομα πράγματα, δεν νομιμοποιεί τα μηχανάκια(τα παράνομα).

Δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση και επιδίδονται σε παράνομες πράξεις χωρίς κανέναν δισταγμό, ακόμη και μικρά παιδιά. Πως να τους αντιμετωπίσει ένας ηλικιωμένος, εδώ ξαφνιάζουν νέους ανθρώπους, ακόμη και ειδικευμένους. Δεν ξέρεις πως να προστατευτείς. Πολλοί επαγγελματίες της πόλης μας αιμμοραγούν οικονομικά κάθε τόσο, από τις κλοπές και τους εκβιασμούς τους (αυτοκίνητα, μηχανήματα, μπαταρίες αυτοκινήτων, καλώδια, καύσιμα). Η Δικαιοσύνη που εκδικάζει αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι πολύ αυστηρή μαζί τους, Είναι όμως? Σε πόσες από τις περιπτώσεις αυτές παρουσιάζονται στο Δικαστήριο? Αν δεν παρουσιαζόταν κάποιος άλλος, τι θα συνέβαινε? Αρκεί ένας χαρακτηρισμός "ευαίσθητη κοινωνική ομάδα" για να μένει κάποιος ατιμώρητος και να εισπράττει εκτός από ανοχή και κοινωνική αλληλεγγύη?

Ο κομμισαριος κορμπας εβαλε τα πραγματα σε μια ορθοδοξη σοσιαληστικη βαση κ απετρεψε επικινδυνες μενσεβικικες αποψεις Εκ της Δ/σης Πολιτικης Ορθοτητας Τμημα Ευαισθητων Κοινωνικων Ομαδων

Βαγγέλη Κορμπά βαλε υποψηφιοτητα, θα πάρεις πολλους ψήφους ! χαααχαχαααχα !! ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ? ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ?

Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει... Από πλατεία Κολοκοτρώνη φοβάσαι να περάσεις πλέον.... Περαστικά στον άνθρωπο

Λοιπόν, πότε θα οργανώσουμε μια ***; Θα πρέπει να φοράμε και τις άσπρες ρόμπες της Κου-Κλουξ-Κλαν ή τις μαύρες των χρυσαύγουλων; Μη μας το πείτε όμως τελευταία στιγμή, έχουμε να κάνουμε και δουλειές.

Μην κανιβαλίζετε τέτοια θέματα για ίδιον όφελος. Να είναι καλά αυτός ο εξαίρετος άνθρωπος και να φροντίσουμε ως κοινωνία να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα. Καλή ανάρρωση στον ίδιο και κουράγιο στην οικογένεια του. Α.Τ.

Προστατεψτε μας επιτελους απο τους γυφταραίους. Δεν εχουν αφησει τιποτα όρθιο. Εχουμε την φτώχεια μας , δεν αντεχουμε παραλληλα και την εγκληματικότητα των.....ευπαθών

08.54 Στην κατάσταση αυτή δεν σε έχουν φέρει οι γύφτοι. Αυτοί που ψηφίζεις τόσα χρόνια σε έχουν φέρει. Και αντί να ψάξεις τις δικές σου ευθύνες, σου φταίνε οι γυφτοι. Βγάλε το κεφάλι από την άμμο και πάψε να κάνεις τη στρουθοκάμηλο.

Σωστός ο 9.20. Κοιτάξτε οι κουκούλες να έχουν και τρύπες να αναπνέουμε. Μην σκάσουμε από την ιδια μας τη βλακεία ε ?

Ας φροντίσει κάποιος ανθρωπιστής και τον οικογενειάρχη που καθημερινά τη στήνει οκλαδόν με γυναίκα και παιδιά στη γωνία του ΟΤΕ και μας αναγκάζει να αλλάζουμε διαδρομή

Καλή ανάρρωση στον άνθρωπο. Εσείς οι "εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλάαα.." μπορείτε να περάσετε από τα γραφεία να πάρετε την κάρτα μέλους της ΧΑ και να ενημερωθείτε σε ποιο μπαρμπέρικο μπορείτε να έχετε δωρεάν περιποίηση για το μουστακάκι.

πιστευω οτι ολοι εχουμε κανει μια βολτα το πρωι και βλεπουμε τι γινεται με τις ορδες των τσιγγαννων να ξεχυνονται για ζητιανια και οτι αλλο προκυψει συν τι γινεται απο ***ς καο οτι αλλη φαρα υπαρχει χωρις κανεις να κανει κατι......

Ανώνυμε των 12:43, εσύ που προτείνεις το μουστακάκι, έχεις αναλογιστεί ότι αποτελείς τον ορισμό του φασισμού; Όποιος δεν ανέχεται την ανομία και την ατιμωρησία, όχι μόνο κάποιων ρομά, αλλά οποιουδήποτε παρανομούντα, είναι ρατσιστής, έτσι; Προσωπικά, αγαπητέ/ή, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους τσιγγάνους, και με καμία άλλη ομάδα (ή μη-ομάδα, ή όπως θες πες το, γιατί φτάσαμε να ενοχοποιούμε ακόμη και τις λέξεις...). Το μόνο μου πρόβλημα είναι συγκεκριμένα άτομα. Όχι ομάδες, φυλές, φάρες κ.λπ. Άτομα! Γκεγκε; Αν το άτομο τυγχάνει να είναι ή να μην είναι τσιγγάνος, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Γκεγκε; Στο εν λόγω περιστατικό, όπως και σε πολλά άλλα, πρωταγωνιστές είναι οι τσιγγάνοι της περιοχής. Τι θέλεις να κάνουμε δηλαδή; Πώς θέλεις να τους αποκαλούμε; Αμέσως να μας βαφτίσεις χρυσαύγουλα. Όλους! «Εσείς οι "εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλάαα.."» έγραψες. Εσύ δηλαδή, τώρα που γενικεύεις, τι είσαι; Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως κάτι τέτοιες λογικές σαν τη δική σου, ευθύνονται για την επώαση του αυγού του φιδιού; Αλλά πού μυαλό... Α, και μια και ξέρεις το μπαρμπέρικο που προτείνεις, τράβα για το μουστακάκι σου μόνος σου...

@Τετ, 27/05/2015 - 23:25 Αν δεν αναφερόσουν σε κοινωνική ομάδα ή αυτοδικία τότε το σχόλιο προφανώς δε σε αφορούσε. Όλοι είμαστε υπέρ του να εφαρμόζονται οι δίκαιοι νόμοι και παλεύουμε να αλλάξουμε τους άδικους (και ο ενφια νόμος είναι). Και φυσικά να υπάρχει ισονομία. Από αυτά τα αυτονόητα, όμως, μέχρι τα κηρύγματα μίσους που γράφτηκαν παραπάνω υπάρχει ουσιώδης διαφορά νομίζω. Προφανώς σε αυτά τα άτομα αναφέρονταν το σχόλιό μου. Για το μέλλον να σου προτείνω μια περισσότερο αντιπροσωπευτική ομαδοποίηση από τη φυλετική, την ταξική. Έτσι όταν ένας πλούσιος κλέβει να αναφέρεσαι σε ολόκληρη την ομάδα. Το σχόλιό σου σε ότι αφορά το φασισμό το αντιπαρέρχομαι μιας και ο Νόλτε μάλλον θα διαφωνούσε κάθετα με τον ορισμό που παρέθεσες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.