Επιτακτική κρίνεται η παρέμβαση στον κόμβο της Καρκαλούς στην Γορτυνία

Επιτακτική κρίνεται η παρέμβαση στον κόμβο της Καρκαλούς στην Γορτυνία

Δεκέμβριος 10, 2016 - 15:06
1 σχόλια

Το θέμα της διαμόρφωσης του κόμβου στην Γορτυνία στην περιοχή της Καρκαλούς έρχεται να θέσει ο πρόεδρος Εξωρ/κου και Εκ/κου Συλλόγου “Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨Λαγκαδίων και συντονιστής Επιτροπής Κατοίκων Λαγκαδίων Πάνος Χουντής επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη παρέμβασης στο σημείο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή η κατάσταση του κόμβου επιβάλει την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων  καθώς το κομμάτι αυτό του δρόμου εχει πολλές ελλείψεις καθιστώντας τον δρόμο επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

Είμαι σίγουρος ότι σας είναι γνωστός ο κόμβος Καρκαλού Γορτυνίας σε κεντρικότατο και κομβικό σημείο της Ε.Ο. Τριπόλεως – Πύργου. Έχετε περάσει χιλιάδες φορές, οπότε δεν χρειάζονται περισσότερα σημεία περιγραφής.

Όπως επίσης, είναι περιττή κάθε αμφισβήτηση σε ότι αφορά την αγάπη σας για την ορεινή Γορτυνία καθώς και την τουριστική ανάπτυξη και επισκεψιμότητα.
Όμως, κρίνω σκόπιμη και αναγκαία την επισήμανση ορισμένων θεμάτων, στα οποία κρίνεται άμεση και απαραίτητη η ομόφωνη παρέμβασή σας σαν περιφέρεια, απλά σαν έμπρακτη φροντίδα και δραστηριοποίηση σας, σ΄αυτό το σοβαρότατο από πλευράς οδικής ασφάλειας και τουριστικής ευαισθησίας!

Σας τονίζω λοιπόν και σας υπενθυμίζω κυρίως τα παρακάτω σημεία:
1. Ο συγκεκριμένος κόμβος είναι θεοσκότεινος αν και είναι επί της Εθνικής Οδού.
2. Δεν υπάρχει κανένα διαμορφωμένο πεζοδρόμιο, δηλαδή καταφύγιο των πεζών.
3. Δεν υπάρχει καμία κυκλοφοριακή ρύθμιση διευκόλυνση των διερχομένων οχημάτων, με μια έστω υποτυπώδη εγκεκριμένη διαγράμμιση. Όλα είναι στην τύχη και στην βοήθειά του... Θεού.

Δηλαδή μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση!

4. Οι κυκλοφοριακές και πληροφοριακές πινακίδες είναι σ' ένα αλλαλούμ καθεστώς όπου το κάθε χωριό τοποθετεί όπου θέλει και ότι θέλει μη εγκεκριμένες πινακίδες που καταστρέφουν τις υποχρεωτικές νόμιμες και απαραίτητες, λόγω της Ε.Ο. ενημερώσεις και σημάνσεις της τροχαίας.  
5. Η επικινδυνότητα της στροφής προς Πύργο είναι πάρα πολύ μεγάλη λόγω του ότι υπάρχει μικρός οικίσκος επί της Ε.Ο., ο οποίος είναι από χρόνια τελεσίδικα απαλλοτριωμένες. Τα σχέδια της απαλλοτρίωσης τα έχω αλλά και οι υπηρεσίες σας μπορούν να τα προμηθευτούν στην Π. Τσαλδάρη 15, 5ος όροφος, Κουκάκι στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη απαλλοτρίωση περιλαμβάνει το τμήμα από Καρκαλού έως ανατολική είσοδο Λαγκαδίων στο γνωστό πέτρινο και επικίνδυνο γεφύρι. Οπότε, δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης για λόγους οδικής ασφάλειας της Ε.Π. 

Του Π. Χουντή

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.