Επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Άστρος (pics,vid)

Επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Άστρος (pics,vid)

Σεπτέμβριος 23, 2019 - 11:23
0 σχόλια

Σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο στο χωριό Προσήλια που δεν πληροί καμία προϋπόθεση, στεγάζεται εδώ και πάνω από δέκα χρόνια το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Βόρειας Κυνουρίας.

Τα πέντε πυροσβεστικά οχήματα δεν είναι στεγασμένα, με αποτέλεσμα οχήματα καινούργια, σύγχρονα, που στοιχίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ να μένουν ακάλυπτα στα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και στον ήλιο, ο οποίος δρα καταστροφικά για τους μηχανισμούς τους.

Το ζήτημα της μεταφοράς απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη πρόταση για τη μεταφορά του κλιμακίου εντός του Άστρους.

Οι εγκαταστάσεις δεν είναι άρτιες και ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασφάλεια και προστασία για τους 28 εργαζομένους που στελεχώνουν τη νευραλγική αυτή υπηρεσία.

Η μετακίνηση του κλιμακίου από τα Προσήλια στο Άστρος είναι πάγιο αίτημα καθώς οι άνδρες και τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται 10 περίπου χιλιόμετρα έξω από την έδρα του δήμου, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το κλιμάκιο από την αρχή του έτους έχει κληθεί να επέμβει στα 88 περιστατικά, σε πολλά από τα οποία είχε τεθεί σε κίνδυνο η ζωή κάποιου ανθρώπου.

Το γεγονός ότι η υπηρεσία μπορεί να επέμβει στα περιστατικά που καλείται ύστερα από 30 λεπτά, καθώς αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για τα πυροσβεστικά οχήματα, δημιουργεί από μόνο του πρόβλημα για την όποια αρνητική εξέλιξη της πυρκαγιάς ή του τροχαίου ατυχήματος ή του απεγκλωβισμού που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Η φωτιά σβήνει με ένα ποτήρι νερό, στη συνέχεια χρειάζονται περαιτέρω δυνάμεις

Ο κ. Μαρκόπουλος Βασίλης, πυραγός, προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άστρους, ανέφερε ότι το ζήτημα της μεταφοράς πρέπει να επανέλθει και οι νέες τοπικές αρχές να το θέσουν επί τάπητος έτσι ώστε να για να βρεθεί μα λύση προς όφελος των πολιτών και της υπηρεσίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρκόπουλος, έναν μήνα προτού λήξει η αντιπυρική περίοδος, μίλησε για τα περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας.

Κατά την περίοδο από 1η Μαΐου έως και σήμερα σημειώθηκαν 24 πυρκαγιές από τις οποίες 15 ήταν αγροτικές – δασικές, ενώ 9 ήταν αστικές. Επίσης η υπηρεσία κλήθηκε για παροχή βοήθεια 13 φορές και απεγκλώβισε 2 άτομα από ανελκυστήρα.

Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχει μεγάλη ξηρασία και πρέπει, τονίζει κλείνοντας ο προϊστάμενος, να σεβόμαστε όλοι την αντιπυρική περίοδο και ό,τι αυτή προτάσσει.

Έφη Καστραντά

Κοινό ρεπορτάζ με το AstrosNews.gr

Video: 

ArcadiaPortal.gr Επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Άστρος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.