Επιστροφή στη σύγχυση για τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Επιστροφή στη σύγχυση για τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Αύγουστος 02, 2016 - 19:50
3 σχόλια

Συνεδρίασε ο ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 2 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Τα θέματα τα οποία κλήθηκαν να συζητήσουν τα μέλη ήταν:

1. Απομαγνητοφώνηση για τη σύνταξη του τελικού κειμένου απόφασης του ΔΣ που διεξήχθη στις 18-7-2016.

2. Επιστολή του Υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη αναφορικά με το εκπονούμενο ΠΕΣΔΑ.

3. Έγγραφο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη αναφορικά με Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση όπου ο ΦΟΔΣΑ είχε μια ομόφωνη απόφαση, μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην ιστορία του, η νέα αυτή συνεδρίαση ήρθε να μπερδέψει ξανά το κουβάρι και να δημιουργήσει σύγχυση στα μέλη, τα οποία για ακόμα μία φορά φαίνεται να βρίσκονται σε ένα κυκεώνα...

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν φωνές που ζητούσαν μια νέα συνεδρίαση στην οποία να συζητηθεί και έμμεσα να επικαιροποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του σώματος για τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ. Επίσης υπήρξαν διάχυτες αιχμές μεταξύ των μελών για το ποιος έστειλε την απόφαση στο Υπουργείο, με τα μέλη να κατηγορούν εμμέσως άλλους για την αποστολή.

Στην αρχή τη συνεδρίασης τοποθετήθηκε ο κ. Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ο οποίος μίλησε για την επιστολή του Υπουργού που ήρθε τη στιγμή που η πρόταση του ΦΟΔΣΑ δεν έχει καταταχθεί, ως όφειλε.

Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα. Με εξέπληξε αρνητικά

Ο κ. Καμπόσος, δήμαρχος Άργους-Μυκηνών είπε ότι η συνεδρίαση αυτή είναι άκυρη και άκαιρη. «Δεν με ενδιαφέρει ποιος έστειλε την επιστολή στο Υπουργείο, αλλά το ότι το Υπουργείο ενέκρινε τα όσα είπαμε. Γιατί προσπαθούμε να ανοίξουμε μια βαλβίδα και να παίξουμε με την απόφαση την οποία πήραμε; Δεν θα βάλει κανείς αναχώματα ανάμεσά μας και τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει πολύ όμορφα. Το να τα φέρουμε πάλι από την αρχή μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει», τόνισε ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Ανδρικόπουλος είπε ότι ο διάλογος είναι καλός, και επεσήμανε: «Το αν μας κυνηγάνε Ερινύες αυτό θα τα βρούμε αύριο, ήρθαμε για να διευκρινίσουμε τα όσα ειπώθηκαν στις τηλεοράσεις». Από την πλευρά του, ο κ. Τσιριγώτης ρώτησε: «Πόσοι δήμαρχοι και ποιοι σας πήραν τηλέφωνο για να ολοκληρωθεί η ομόφωνη απόφαση, τι σας είπαν, τι σας είπαν να αλλάξουμε; Υπηρετούμε συμφέροντα ή υπάρχουν πιέσεις να αλλάξει η απόφαση και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λόγια;.Στο μιλητό παίρνονται οι αποφάσεις; Όχι. Πρέπει να γίνεται επικύρωση των πρακτικών, δεν δέχομαι να μου λένε ότι υπηρετώ συμφέροντα», κατέληξε.

ΠΑΥΛΗΣ: ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ;

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής ρώτησε αν  η απόφαση την οποία έχει στα χέρια του, και η οποία βέβαια δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, είναι ίδια με αυτή που ψήφισαν και ζήτησε να δουν αν υπάρχουν διάφορες.

Με τα λεγόμενα του κ. Παυλή, επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν 3 διαφορετικές αποφάσεις, τρεις απομαγνητοφωνήσεις του τελευταίου συμβουλίου. Τέλος, κάλεσε να διαβαστεί η απόφαση για να τελειώνουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας, ανέφερε: «Ο Δήμος ο δικός μας δεν έχει πρόβλημα ούτε με την μια ούτε με την άλλη απόφαση, έχουμε προχωρήσει πολύ και έχουμε λύσει το πρόβλημα με τα απορρίμματα. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί».

Πρέπει με νηφαλιότητα να δούμε τα πράγματα με χαμηλούς τόνους, γιατί αλλιώς θα έχουμε προβλήματα, πρέπει να πάμε με την λογική τη εφικτού, πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Γιατί θα παρθούν αποφάσεις ερήμην μας

Έφη Καστραντά


3 Σχόλια

Ουδεμια συγχυση υπαρχει, τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα και οσο νωριτερα το καταλαβετε τοσο πιο γρηγορα θα βγουμε απο τη παραπληοφορηση. Ευχαριστω Υ.Γ παρακαλω να περασει γιατι τελευταια πολυ κοψιμο πεφτει.

Λαοπρόβλητε παπαζαχαρία και λοιποί συριζοψεκασμένοι γιατί δεν λέτε στους δημότες πως το μόνο σχέδιο του λαοπρόβλητου παυλή είναι η μεσιτεία σας ανάμεσα στην ΤΕΡΝΑ και τους πολιτες; καλο καλοκαιρι στην αριστερα του χαβιαριου

Σας ξέρουμε πολύ καλά.....κυριοι δημαρχοι ...ο΄τι δεν μας αρέσει είναι παραπληροφόρηση. αλλα... είναι της μόδας η επίθεση στους δημοσιογράφους.. τι να πεις..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.