«Επιστρέφει» στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Πραγματευτή Ν. Κυνουρίας, ο ήρωας Νικόλαος Πανάγος

«Επιστρέφει» στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Πραγματευτή Ν. Κυνουρίας, ο ήρωας Νικόλαος Πανάγος

Αύγουστος 20, 2018 - 09:02
0 σχόλια

Στη γενέτειρά του, την Πραγματευτή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, "επιστρέφει" μετά από 54 χρόνια ο υποκελευστής Νικόλαος Πανάγος, έχοντας χάσει τη ζωή του σε ηλικία 28 ετών, ηρωικώς μαχόμενος τον Αύγουστο του 1964 στον κόλπο του Ξερού της Κύπρου, μετά από βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας.

Η υποδοχή των λειψάνων του στη γενέτειρά του, θα γίνει με τιμές ήρωα το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πραγματευτής, συνοδεία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή των οστών του.

Να θυμίσουμε ότι τα οστά του ήρωα, συμπατριώτη μας ναυτικού, ο οποίος προήχθη μετά θάνατον στον ανώτερο βαθμό (Πλωτάρχης), ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του DNA και επαναπατρίστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο από την Κύπρο. Έκτοτε φυλάσσονται στο οστεοφυλάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά.

(ΠΗΓΗ: leonidion.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.