Επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών Αρκαδίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών Αρκαδίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οκτώβριος 20, 2017 - 12:34
1 σχόλια

Με επιστολή του, το Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συνταξιούχων Πυροσβεστών Αρκαδίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ζητεί σεβασμό, ευγνωμοσύνη και αναγνώριση των κόπως και των προσπαθειών των πυροσβεστών.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ,κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ και κύριε Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το τελευταίο διάστημα και λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που αντιμετώπισε ολόκληρη η χώρα ,μιλήσατε για σεβασμό και ευγνωμοσύνη για τους ήρωες πυροσβέστες…και δικαίως.

Η δασική πυρκαγιά είναι πράγματι μια μάχη ,ένας πόλεμος που έχει απώλειες όχι μόνο στο περιβάλλον ή σε περιουσίες αλλά και σε ανθρώπινες ζωές.

Δεν μπορεί λοιπόν αυτοί που δίνουν τη μάχη να μην είναι ήρωες.

Ποιοι είναι αυτοί; Μας νοιάζει; Ή μόνο μετά θάνατον;

Αυτοί οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους είναι στο καθεστώς εποχιακών-συμβασιούχων πυροσβεστών που δημιουργήθηκαν στα Δασαρχεία, ονομάστηκαν Δασοπυροσβέστες και Δασοκομάντος  (Πεζοπόρα Τμήματα),πέρασαν στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1998 μαζί με τις δασικές πυρκαγιές και έκτοτε έχει στηριχθεί στην πλάτη τους ολόκληρος ο κορμός της δασοπυρόσβεσης.
Άνθρωποι της πρώτης γραμμής που θρηνούν μέχρι σήμερα 22 νεκρούς ήρωες συναδέλφους .

Άνθρωποι των ειδικών δυνάμεων, άρτια εκπαιδευμένοι με υψηλό το αίσθημα του πυροσβεστικού καθήκοντος, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.

Άνθρωποι όμως που δεν εκτιμήθηκαν ποτέ. Έγιναν παιχνίδι της πολιτικής σκακιέρας και των πολιτικών πεποιθήσεων. ΄Εγιναν όμηροι και έρμαια, επαίτες του συστήματος και της εκάστοτε κυβέρνησης όταν όλα αυτά τα χρόνια για να εξυπηρετηθεί το πελατειακό σύστημα έμπαιναν από τα παράθυρα στο Π.Σ. όπως δήλωσε και ο κ. Τόσκας.

Σαφώς λοιπόν και είναι τόσο στρεβλός ο μηχανισμός του Π.Σ. (όταν είναι χωρισμένος σε 4 και 5 κατηγορίες προσωπικού) όσο στρεβλό είναι να το ομολογεί αυτό και ο αρμόδιος υπουργός.

Έτσι σήμερα οι ήρωες με «παντούφλες» είμαστε αναγκασμένοι άλλοι να πηγαίνουμε σπίτι μας τον Οκτώβρη και άλλοι να δίνουμε μάχη με την ίδια την οικογένεια του Π.Σ. να μας αποδεχτεί και να μας  παραδεχτεί σαν συναδέλφους. Γι ’αυτό ζητάμε από εσάς, τη πολιτική και φυσική ηγεσία της χώρας μας , να αποδώσετε έστω και τώρα σαν φόρο τιμής το αυτονόητο : ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΕΚ  ΜΕΡΟΥΣ  ΤΟΥ  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                           ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ω Πάκη εξπέρ της μονιμοποίησης, χώσε μας και μας στο Δημόσιο!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.