Επιστολή για επαναπατρισμό των οστών του ήρωα Αναστάσιου Κρατημένου στα Λαγκάδια

Επιστολή για επαναπατρισμό των οστών του ήρωα Αναστάσιου Κρατημένου στα Λαγκάδια

Αύγουστος 26, 2019 - 08:32
0 σχόλια

Δημοσιεύουμε σήμερα την επιστολή που συνέταξε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ που έχει συσταθεί για τον Επαναπατρισμό των οστών του Λαγκαδινοί ήρωα που σκοτώθηκε άδικα από τα Τουρκικά δολοφονικά στρατεύματα του "Αττιλα" στην Κύπρο το 1974.

Όπως διαβάζετε ( φωτο) η επιστολη αποστέλεται με αποδέκτες, τα Ελληνικά Υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας, καθώς και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι προιόν συλλογικής συνεργασίας και προσπάθειας πολλών ανθρώπων που συνέβαλλαν ώστε να διαμορφωθεί η τελική της διατύπωση.

ΤΟ πλάνο της προσπάθειας μας, είναι το εξής:
Περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2019, την ανταπόκριση και απάντηση, των υπευθύνων υπηρεσιών στο αίτημά μας.
Εάν δεν έχουμε καμία υπεύθυνη και σοβαρή απάντηση, μέχρι το τέλος του 2019, η Επιτροπή έχει σχεδιάσει την κατασκευή ενός κενοταφείου, είτε προτομής και την τοποθέτηση των, στην πλατεία που βρίσκεται στο Καλονερι Λαγκαδίων, επί της Ε.Ο Τρίπολης-Αρχ. Ολυμπίας.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η καθιέρωση κάθε χρόνο, κατά τον Ιούλιο, της ημέρας μνήμης του αδίκως, αλλα ηρωικά σκοτωμένου, ήρωα απο το Καλονέρι Λαγκαδίων, Αναστασίου Κρατημένου μαζί με επιμνημόσυνη δέηση και κάποιο τελετουργικό πρόγραμμα, από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, στον χώρο της πλατείας.
Βέβαια η Επιτροπή, είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε που θα θελησει να βοηθήσει, είτε να προτείνει, κάτι πιο ουσιαστικό, πιο εποικοδομητικό στην όλη προσπάθεια μας, ώστε να χουμε την υλοποίηση του σκοπού μας. Που δεν είναι άλλος, από τον άμεσο Επαναπατρισμό των οστών του ήρωα Αναστασίου Κρατημένου, από το Καλονέρι Λαγκαδίων, τον οποίον η πατρίδα μαζί με χιλιάδες άλλους αθώους φονευθέντες, Έλληνες φαντάρους, κατά την εισβολή των Τούρκων εισβολέων, τους έχει ξεχάσει στην Κύπρο, εδώ και ..45 χρόνια.

Επειδή καλός πολίτης είναι ό ενημερωμένος πολίτης, εμείς θα σας ενημερώνουμε τακτικά, με κάθε λεπτομέρεια, για τις αναμενόμενες εξελίξεις.

ΠΑΝ. Β. ΧΟΥΝΤΉΣ 26-8-2019

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.