Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας στην Έκθεση Τέχνης και Δημιουργίας

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας στην Έκθεση Τέχνης και Δημιουργίας

Δεκέμβριος 01, 2019 - 11:49
0 σχόλια
Η «7η Έκθεση Τέχνης και Δημιουργίας» φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο Κρατικό Κτήμα Βυτίνας. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται χειροποίητα έργα και δημιουργίες υψηλής αισθητικής, που διατέθηκαν από ιδιώτες και επαγγελματίες της τέχνης από την τοπική περιοχή προς τέρψη των επισκεπτών. Διοργανώνεται με πρωτοβουλία του «Ομίλου Κυριών Βυτίνας» και υλοποιείται σε ετήσια βάση την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. 
 
Την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση είχαν οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο υλοποίησης δραστηριοτήτων της σχολικής ζωής. Οι μαθητές/-τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του νεοκλασικού κτηρίου, θαύμασαν τις πρωτότυπες δημιουργίες και, με την πολύ ζεστή και ευχάριστη καθοδήγηση της υπεύθυνης για την ξενάγηση του σχολείου στην έκθεση κ. Βενετίας, μεταφέρθηκαν πίσω στον χρόνο μαθαίνοντας για τις τεχνικές του πλεξίματος και της ύφανσης κεντημάτων, την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων, αλλά και για τη διαδικασία απόσταξης αιθέριων ελαίων με αυθεντικές παραδοσακές μεθόδους. 
 
Ως βασικό στοιχείο της σχολικής ζωής, η τέχνη, χρησιμοποιείται συχνά στην αίθουσα διδασκαλίας για την ελεύθερη έκφραση των μαθητών/-τριών, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και αισθητικής, ως μέσο για την προσέγγιση δύσκολων εννοιών των σχολικών μαθημάτων αλλά και ως αφορμή για τη μελέτη της παράδοσης και της τοπικής ιστορίας. Η επίσκεψη στην έκθεση τέχνης ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία με σημαντικά ερεθίσματα για μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς.
 

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 
 
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή μας στην έκθεση την εκπρόσωπο του «Ομίλου Κυριών Βυτίνας» κα. Θαλασσινού Έλσα και για την ευχάριστη ξενάγησή μας την κα Βενετία Σιώπη.
 
 
Επιμέλεια άρθου: Τζίφα Κωνσταντίνα, Καρούντζος Ιωάννης.
Από το dhmotiko-vytinas.blogspot.com
Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.