Επίσκεψη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης στην προστατευόμενη περιοχή υγροτόπου Μουστού

Επίσκεψη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης στην προστατευόμενη περιοχή υγροτόπου Μουστού

Μάρτιος 20, 2018 - 17:03
0 σχόλια

Προορισμό ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής για τους 130 μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης υπήρξε ο Μουστός την Παρασκευή 16/3.

Ολόκληρο το σχολείο ξεναγήθηκε από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης σε τρεις ομάδες των δύο τάξεων τόσο στη λιμνοθάλασσα όσο και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε σύντομη επίσκεψη των ομάδων στην υπεραιωνόβια ελιά των Κουτρούφων. Στο κέντρο του Άστρους οι μαθητές ξεναγήθηκαν και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ανάλογα με την ηλικία τους.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των υδρόβιων πουλιών που παρατηρήθηκαν στο Μουστό κατά την ξενάγηση ήταν και ένας πορφυροτσικνιάς Ardea purpurea, ο οποίος συγκαταλέγεται στους εαρινούς επισκέπτες της λιμνοθάλασσας (περαστικός κατά τους ζεστούς μήνες, από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο). Η προτίμησή του πορφυροτσικνιά για τους πυκνούς καλαμιώνες και η τέλεια κάλυψη που του παρέχει ο χρωματισμός του δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον επισκέπτη να τον θαυμάσει.

Όταν όμως φτερουγίσει ξαφνικά από μια συστάδα καλαμιών, η χάρη και η ομορφιά του ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του -ευχάριστα- έκπληκτου φυσιολάτρη! (από το Δελτίο Τύπου του Φορέα Διαχείρισης «Το ζώο της εβδομάδας» βλ.: http://www.fdparnonas.gr/theanimalof-the-week_ardea-purpurea/).

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.