Επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους στην προστατευόμενη περιοχή υγροτόπου Μουστού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους στην προστατευόμενη περιοχή υγροτόπου Μουστού

Φεβρουάριος 16, 2018 - 09:00
0 σχόλια

Κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου – Απριλίου η περιοχή του υγροτόπου Μουστού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διαχείμαση και μετανάστευση των πτηνών, καθώς φιλοξενεί πολλά είδη υδρόβιων, αρπακτικών και στρουθιόμορφων πουλιών, ευρισκόμενη πάνω στο μεταναστευτικό διάδρομο των ανατολικών ακτών της Ελλάδας.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους επέλεξε ως κατάλληλη ημερομηνία την 14η Φεβρουαρίου 2018 για να έρθουν οι 35 μαθητές της Ε΄ τάξης σε επαφή με τον «μαγικό κόσμο των πουλιών», επισκεπτόμενοι τη λιμνοθάλασσα του Μουστού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους.

Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης υποδέχτηκαν τους μαθητές στον υγρότοπο και πεζοπόρησαν μαζί τους πραγματοποιώντας δραστηριότητες μελέτης και ψυχαγωγίας στο ύπαιθρο που στοχεύουν στην καλύτερη γνωριμία των μικρών επισκεπτών με τη φύση. Στη συνέχεια η ξενάγηση στο Κέντρο του Άστρους και την αίθουσα ερμηνείας περιβάλλοντος που βρίσκεται εγκατεστημένη εκεί με θεματικό πεδίο τον υγρότοπο, έγινε σε συνδυασμό με παρουσίαση και εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα είδη υδρόβιων πουλιών (αφρόπαπιες και βουτόπαπιες) που απαντούν στον Μουστό.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.