Επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας στην «Ανέλιξη»

Επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας στην «Ανέλιξη»

Σεπτέμβριος 17, 2014 - 14:23
1 σχόλια

To Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», επισκέφθηκε η Υφυπουργός Υγείας κα Κατερίνα Παπακώστα, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2014, στο πλαίσιο της επίσκεψής της σε δομές Ψυχικής Υγείας της περιοχής μας.

Συνοδευόταν από το Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Νικόλαο Χρόνη, την  Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κα Ελένη Αλμπάνη και τη Διευθύντρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης  κα Γεωργία Λυμπεράκη.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Παπακώστα συναντήθηκε με το Δ.Σ. και τους εργαζόμενους του Κέντρου Πρόληψης.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Δημήτρης Βόσνος τόνισε στην Υφυπουργό την αναγκαιότητα της ύπαρξης και της λειτουργίας του Κέντρου,  αναφέροντας τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και που πρέπει άμεσα  να επιλυθούν, όπως  η καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων, καταβολή των οφειλών προηγούμενων ετών με την παράλληλη  τακτική καταβολή εισφορών από τα Υπουργεία και τους λοιπούς φορείς χρηματοδότησης  καθώς και η επίλυση βασικών  θεσμικών  ζητημάτων που απασχολούν όλα τα Κέντρα .

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Αναστασία Μπεντεβή, παρουσίασε τις πολύπλευρες δράσεις του Κέντρου στη σχολική κοινότητα (από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς & γονείς ), σε  επαγγελματίες υγείας, εθελοντές,  ανέργους, Ένοπλες Δυνάμεις κλπ

Η Kα Παπακώστα ,  δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη , από την πορεία του Επιστημονικού Έργου και της ευρύτερης δράσης του Κέντρου  σε όλο το Νομό , δίνοντας έμφαση και καταθέτοντας προτάσεις , που αναδείκνυαν όχι μόνο την αναγκαιότητα του , αλλά και τον σημαντικό  ρόλο του Κέντρου   για τη δικτύωση των υπηρεσιών στο χώρο της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το πανελλαδικό δίκτυο των 73 Κέντρων Πρόληψης. Ήδη, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας  με πρωτοβουλία της, προκειμένου να καταλήξει σε προτάσεις σχετικά με την επίλυσή τους.

Από τη συζήτηση, με τα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ, αλλά και τα στελέχη και το προσωπικό του Κέντρου, αναδείχτηκε πόσο σημαντικό είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επίλυση των προβλημάτων και την ουσιαστική στήριξη της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.