Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα στο Λεωνίδιο

Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα στο Λεωνίδιο

Απρίλιος 30, 2017 - 11:34
0 σχόλια

To Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα στο Λεωνίδιο, άνοιξε το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Απριλίου 2017 για την προγραμματισμένη επίσκεψη ομάδας αλλοδαπών επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης οι 20 περίπου επισκέπτες ενημερώθηκαν αρχικά για το ιστορικό αποκατάστασης του κτιρίου, το οποίο σύμφωνα με την τυπολογία κατασκευής του κατασκευάστηκε ως κατοικία στο τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα, ενώ κατόπιν χρησιμοποιήθηκε ως Δημοτικό Σχολείο για τα παιδιά με μόνιμη κατοικία στον οικισμό της Βασκίνας. Σήμερα στεγάζοντας ένα σύγχρονο κέντρο πληροφόρησης προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή του Πάρνωνα, η οποία είναι ιδιαιτέρως πλούσια σε φυτικά είδη και στην οποία καταγράφεται υψηλό ποσοστό ενδημισμού.

Στην έκθεση ερμηνείας περιβάλλοντος του κέντρου οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τη χλωριδική ποικιλότητα του Πάρνωνα και στη συνέχεια να περιηγήθηκαν στους υπόλοιπους λειτουργικούς χώρους του κέντρου (χώρος εργαστηρίου και προετοιμασίας υλικού, αίθουσα προβολής, περιβάλλοντας χώρος, κ.α.). Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με διανομή του έντυπου ενημερωτικού υλικού του Φορέα Διαχείρισης το οποίο αναφέρεται στην προστατευόμενη περιοχή Πάρνωνα-Μουστού

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.