Eπίσκεψη ΟΜΕ - Eφαρμογή συλλογική σύμβασης

Eπίσκεψη ΟΜΕ - Eφαρμογή συλλογική σύμβασης

Φεβρουάριος 06, 2019 - 08:20
0 σχόλια

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εγγραφή του Σωματείου στην Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, στους χώρους εργασίας μας στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 1-2-2019.

Κατά την επίσκεψη τόσο στην συνάντηση με το Προεδρείο του Σωματείου, που έγινε στα γραφεία του Σωματείου, όσο και στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Διοίκησης με τον Γ. Διευθυντή βασικό θέμα ήταν η εφαρμογή της ΣΣΕ που υπέγραψε η ΟΜΕ με τον ΣΜΕ στα μέλη του Σωματείου μας.

Παράλληλα τέθηκαν από την πλευρά του Σωματείου και μια σειρά θέματα γενικότερα σε σχέση με το μέλλον της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, τα δώρα, τις άδειες και την αυστηρή τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων όχι μόνο από τη ΔΕΗ αλλά και από τους εργολάβους που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας και τη ΣΣΕ.

Παράλληλα τόσο στη περιοδεία στους χώρους όσο και στη συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε στο Ψαθί στη συζήτηση που επακολούθησε μετά την ανάλυση του περιεχομένου της ΣΣΕ από την ΟΜΕ ενημερώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι για την εφαρμογή της ΣΕ και ότι άμεσα το Σωματείο θα χορηγεί βεβαιώσεις στα μέλη του προκειμένου η υλοποίηση της ΣΣΕ να γίνει άμεσα σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις και του Γ. Δ/ντή.

Σύμφωνα και με τη πρόσκληση του Προεδρείου της ΟΜΕ για ένα επιχειρησιακό και ένα κλαδικό σωματείο στους χώρους δουλειάς, μια Ομοσπονδία στον Κλάδο, ένα Εργατικό Κέντρο στο Νομό καλούμε όλους τους εργαζόμενους τόσο της ΔΕΗ όσο και τους εργολαβικούς να εγγραφούν στο Σωματείο μας που εδώ και χρόνια παλεύει για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και ειδικότερα των πιο αδύναμων εργασιακά συναδέλφων.

Εργαζόμενοι ενωμένοι για τη εφαρμογή της ΣΣΕ, για τα δικαιώματα μας πάντα θα μπορούμε να κερδίζουμε, διασπασμένοι δεν θα πετυχαίνουμε τίποτε. Για αυτό καλούμε για μια ακόμη φορά όλους τους συναδέλφους που προωθούν την ίδρυση νέου σωματείου, που θα λειτουργήσει αντικειμενικά διασπαστικά, να πλαισιώσουν το Σωματείο μας. Έχουμε προτείνει να καλύψουμε και τις συνδρομές που δόθηκαν για την ίδρυση του νέου σωματείου.

Όλοι οι συνάδελφοι από σήμερα να περνάνε από το γραφείο του Σωματείου για να παίρνουν τις βεβαιώσεις υπαγωγής τους στην ΣΣΕ της ΟΜΕ.   

    

Τρόποι επικοινωνίας:   Πρόεδρος      Μπουρσιάνης Ιωάννης 6974 645265

                                           Γραμματέας  Στράγκας Ηλίας 6936 699223

                                           Ταμίας            Χλιός Ηλίας 6944 319509

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.