Επίσκεψη μαθητών από την Αγία Πετρούπολη στο Λεωνίδιο (pics)

Επίσκεψη μαθητών από την Αγία Πετρούπολη στο Λεωνίδιο (pics)

Νοέμβριος 03, 2017 - 11:00
1 σχόλια

Στο διάστημα 26-30 Οκτώβρη 2017, μαθητές από το Σχολείο Tsarskoe selo, της Αγίας Πετρούπολης επισκέφθηκαν το Λεωνίδιο και το Δημοτικό μας Σχολείο, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της πόλης μας, την αρχιτεκτονική, τη λαογραφία και όλα τα πολιτιστικά στοιχεία που συνδέονται με αυτή.

Επίσης να επικοινωνήσουν οι μαθητές μεταξύ τους, ανταλλάσοντας γνώσεις, απόψεις, μεθόδους και εμπειρίες από τη σχολική τους ζωή.

Μία επίσκεψη που συνέπεσε χρονικά και με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, τον εορτασμό του ΟΧΙ της Ελλάδας απέναντι στο φασισμό του Μουσολίνι και το γερμανικό ναζισμό.
Ένα ΟΧΙ που δεν ήταν μονάχα ελληνικό, ήταν ρωσικό, ήταν γαλλικό, ήταν αγγλικό… ήταν παγκόσμιο. Η Ρωσία και η Ελλάδα, δυο χώρες που απέχουν γεωγραφικά πολύ η μία από την άλλη, είναι όμως τόσο κοντά σε πολιτισμό, ιδανικά και αξίες, τόσο κοντά στους αγώνες, τις μάχες για ελευθερία και ειρήνη.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συναντηθήκαμε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στο Λεωνίδιο. Γνωριστήκαμε, χορέψαμε μαζί πιασμένοι χέρι χέρι. Ζωγραφίσαμε. Παρουσιάσαμε θεατρικά δρώμενα με πολλαπλά μηνύματα. Παρελάσαμε μαζί. Καταθέσαμε στεφάνια, κρατώντας τα Ελληνόπουλα, μα και οι μαθητές από τη Ρωσία στο ένα χέρι το στεφάνι και στο άλλο την Ελληνική Σημαία, τιμώντας την ιστορική στιγμή ανακαλώντας στη μνήμη τις θηριωδίες των Γερμανών τόσο τα Ελληνόπουλα, όσο οι μαθητές από τη Ρωσία που στη πόλη τους, από τους είκοσι χιλιάδες κατοίκους κατάφεραν να επιζήσουν μόνο διακόσιοι, εξαιτίας της φονικής γερμανικής μηχανής.

Στην ουσία όμως καταθέσαμε την ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια, την επιτακτική ανάγκη για ελευθερία και ειρήνη παγκόσμια, θυμίζοντας πως οι αξίες αυτές δεν έχουν σύνορα, δεν έχουν όρια, δεν φυλακίζονται στη διαφορετικότητα.

Απεναντίας συμβάλλουν στη διατήρηση των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών, στη φιλία, τη συνεργασία, την αμοιβαία ευαισθητοποίηση στις κοινές αξίες και εν κατακλείδι γεννούν δυνατούς, γεννούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των λαών, γεννούν δεσμούς αδελφικούς, όπως αυτόν μεταξύ των σχολείων μας. Του σχολείου Tsarskoe selo και του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου.

Με αυτές τις λιτές γραμμές επικυρώνουμε την ιδιαίτερη, την μοναδική σχέση, την αδελφοποίηση των Σχολείων μας.

Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Nωρίτερα η Βέρμαχτ με σοβιετικό πετρέλαιο έφτανε στην Πολωνία την οποία μοιράστηκε κατά τα συμφωνηθέντα με τον κόκκινο στρατό. Τουλάχιστον άλλοι είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και πηγαίνουν τα παιδιά επιμορφωτικές εκδρομές σε γήπεδα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.