Επίσκεψη Κοντοζαμάνη και Καμπύλη στο Κέντρο Υγείας Άστρους (pics,vid)

Επίσκεψη Κοντοζαμάνη και Καμπύλη στο Κέντρο Υγείας Άστρους (pics,vid)

Αύγουστος 31, 2019 - 16:42
0 σχόλια

Το Κέντρο Υγείας Άστρους επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης το Σάββατο 31 Αυγούστου. Εκεί, τους υποδέχθηκε η διευθύντρια κυρία Πηγή Περδικάκη.

Τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, και όχι μόνο στην Αρκαδία, είναι γνωστά: οι ελλείψεις προσωπικού κυρίως δυσχεραίνουν το έργο τους, που είναι εξαιρετικά πολύτιμο για τους ανθρώπους που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε το ζήτημα του ασθενοφόρου που έχει παραχωρηθεί με δωρεά εδώ και τρία - τέσσερα χρόνια και βρίσκεται παροπλισμένο. Το ασθενοφόρο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, προκειμένου να ξεκινήσουν επισκέψεις αγωγής υγείας στα χωριά του Δήμου. Ένα άμεσο πρώτο βήμα, θα είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο, ώστε το Κέντρο Υγείας να αξιοποιηθεί.

Η κυρία Περδικάρη επεσήμανε ότι το προσωπικό έχει διάθεση να προσφέρει και πέρα από τα ωράρια, χρειάζεται όμως βοήθεια από το υπουργείο και από τον Δήμο, καθώς το Κέντρο Υγείας πρέπει να προσλάβει προσωπικό, ώστε να ξαναλειτουργήσει το εργαστήριο αλλά και για να μην φθάνουν στα όριά τους οι εργαζόμενοι. Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι οριακή παντού, καθώς έχει εικόνα από την επικράτεια, και υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι να δοθούν οριστικές λύσεις, ώστε να εξυπηρετούν τους ασθενείς και να μην φτάνουν στα νοσοκομεία, που είναι επιβαρυμένα, αλλά και να εφαρμόσουν προγράμματα πρόληψης. 

Δεν υπάρχουν πια κενά στους οδηγούς ασθενοφόρου

Όπως επεσήμανε η κυρία Περδικάρη, πλέον υπάρχουν πέντε οδηγοί ασθενοφόρου και δεν υπάρχουν κενά. Ωστόσο, η λειτουργία ενός ακόμα ασθενοφόρου είναι απαραίτητη.

Ακόμα, κατά τη συνάντηση ο νέος υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι θα σταθεί και στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της Βόρειας Κυνουρίας και θα δοθούν λύσεις. «Θα υπάρξει συνεργασία, θέλουμε την πιο ενεργή εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης».

κοινό ρεπορτάζ astrosnews.gr, arcadiaportal.gr

Video: 

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμανης στο Κ.Υ. Άστρους(1)

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμανης στο Κ.Υ. Άστρους(2)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.