Επίσκεψη και γευσιγνωσία στο φιλόξενο Οινοποιείο Τρουπή (pics,vid)

Επίσκεψη και γευσιγνωσία στο φιλόξενο Οινοποιείο Τρουπή (pics,vid)

Μάιος 28, 2017 - 13:06
1 σχόλια

«Ανοιχτές Πόρτες» στο Οινοποιείο Τρουπή

Το οινοποιείο Τρουπή βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων της Μαντινείας σε υψόμετρο 700μ. στην περιοχή  Φτέρη και το Σάββατο 27 Μαΐου άνοιξε τις πόρτες του και καλοδέχτηκε στους οινόφιλους και στους «εξερευνητές» των γεύσεων κι αρωμάτων των κρασιών της Αρκαδίας συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτές Πόρτες» που έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού.

Η οικογένεια Τρουπή, από το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της έως το μικρότερο, ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση και κατόρθωσε να φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες οι οποίοι παρά την ασταμάτητη βροχή θέλησαν να βρεθούν κοντά στους αμπελώνες του κ. Τρουπή, να δοκιμάσουν τα καταπληκτικά κρασιά και να γνωρίζουν από κοντά τα βραβευμένα προϊόντα.

Η ενασχόληση της οικογενείας Ιωάννη Τρουπή  ξεκινά από τα  μέσα της δεκαετίας του ’70 όταν καλλιεργούσαν αμπέλια κυρίως για την εμπορία των προϊόντων του αμπελιού αλλά και για την οινοποίηση μέρους των σταφυλιών για τις οικογενειακές ανάγκες.

Το Σάββατο 27 Μαΐου όσοι επισκέπτες βρέθηκαν στο οινοποιείο είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους  παραγωγής του κρασιού, στους αμπελώνες και σαφώς να δοκιμάσουν τις τοπικές ποικιλίες των επώνυμων βραβευμένων κρασιών.

Ο κ. Γιάννης Τρουπής υποδέχονταν τους λάτρεις του οίνου και τους χάριζε στιγμές απόλυτης γευσιγνωσίας . Μεταξύ άλλων μιλούσε για τα αμπέλια και για τον τρόπο παραγωγής και εμφιάλωσης των κρασιών.

Όπως ανέφερε, το κλίμα η ευγενική διαχείριση του περιβάλλοντος και ο σωστός τρόπος οινοποίησης δίνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το κρασί ιδιαίτερο σε ποιότητα, με στόχο να είναι η παραγωγή κρασιού υψηλής ποιότητας η οποία πηγάζει από την αγάπη για τον τόπο και για το καλό κρασί.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσουμπός Κώστας ξεναγούσε τους επισκέπτες στους χώρους του οινοποιείου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδικασία που ακολουθείται στο οινοποιείο από το αμπέλι έως την εμφιάλωση του του κρασιού.

Τα ποτήρια που γέμιζαν από Μοσχοφίλερο,  Αγιωργίτικο, Ροζέ, τη Μαντινεία την ΤΟΜΗ Λευκό Μοσχοφίλερο και την ΤΟΜΗ Ροζέ Μοσχοφίλερο η οποία ενθουσίασε τους επισκέπτες, όχι βεβαία αδίκως, καθώς είναι ένα προϊόν το οποίο έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς.

Αφού τελείωσε η ξενάγηση και η γευσιγνωσία, οι οικοδεσπότες είχαν ετοιμάσει ένα πάρτι για τους επισκέπτες του οινοποιείου στο οποίο συμμετείχαν δύο ταλέντα της μουσικής καταγόμενα από την Αρκαδία οι Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος  με το «Μπλε ποδήλατό»  το τραγούδι που πριν από λίγες εβδομάδες μας παρουσίασε μέσω ενός εμπνευσμένου video clip  και Βασίλης Γεωργακόπουλος που τον συνόδευε στο πιάνο.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το οινοποιείο θα παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες και σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου έως τις 19:00.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Ανοιχτές Πόρτες» στο Οινοποιείο Τρουπή


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.