Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Βερβένων στο Κέντρο Πληροφόρησης για την Χλωρίδα του Πάρνωνα

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Βερβένων στο Κέντρο Πληροφόρησης για την Χλωρίδα του Πάρνωνα

Δεκέμβριος 01, 2018 - 20:30
0 σχόλια

Με 50 μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων Αρκαδίας γέμισε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα, του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας (ΦΔΠΜΜΜ), που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό του Λεωνιδίου.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης παρουσιάστηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλοι οι λειτουργικοί χώροι του Κέντρου. Το προσωπικό του ΦΔΠΜΜΜ ενημέρωσε τους επισκέπτες για την ιστορία του κτηρίου, αλλά και την προηγούμενη χρήση του ως Δημοτικό Σχολείο για τα παιδιά με καταγωγή από τον οικισμό της Βασκίνας, το ιστορικό της συντήρησης/αποκατάστασής του με την οποία αποκαλύφθηκε ο περίτεχνος ζωγραφικός του διάκοσμος και που είμαστε εμείς σήμερα σε θέση να θαυμάζουμε, για τον σημερινό σκοπό λειτουργίας του στην ευρύτερη περιοχή ως Κέντρο Πληροφόρησης.

Στην Έκθεση ερμηνείας περιβάλλοντος του Κέντρου οι μαθητές έμαθαν για την χλωριδική αξία του Πάρνωνα, που χωρίς υπερβολή, έχει χαρακτηριστεί ως «Βοτανικός παράδεισος». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο βασικότερο κομμάτι της Έκθεσης που είναι τα σπάνια και ενδημικά είδη του Πάρνωνα, τα φυτά δηλ. που εντοπίζονται μόνο στην οροσειρά του Πάρνωνα και πουθενά αλλού!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.