Τατούλης

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Καρυών στην προστατευόμενη περιοχή Πάρνωνα-Μουστού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Καρυών στην προστατευόμενη περιοχή Πάρνωνα-Μουστού

Δεκέμβριος 08, 2018 - 17:10
0 σχόλια

Την Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018, δώδεκα (12) μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Καρυών Λακωνίας, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη περιβαλλοντική επίσκεψη στην προστατευόμενη περιοχή του δάσους με δενδρόκεδρο (Juniperus drupacea) Μονής Μαλεβής και στον υγρότοπο Μουστού, λαμβάνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τα σημαντικά και ιδιαίτερα ευαίσθητα αυτά οικοσυστήματα.

Συγκεκριμένα, στο δάσος που βρίσκεται περιμετρικά της Μονής Μαλεβής και στην αρχή του πεζοπορικού μονοπατιού Ε4, οι μαθητές ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων, ότι αυτό αποτελεί ένα δάσος με μεγάλη οικολογική αξία, καθώς εκεί στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα βρίσκεται το μοναδικό για την Ελλάδα και Ευρώπη, σε συστάδα, δάσος με δρυπώδη άρκευθο ή δενδρόκεδρο (Juniperus drupacea). Το είδος αυτό έχει κηρυχθεί και ως προστατευτεό είδος της αυτοφυούς χλωρίδας της Ελλάδας στην κατηγορία των Σπάνιων και Κινδυνευόντων.

Στον υγρότοπο Μουστού, έλαβαν πληροφορίες αναφορικά με την αξία του υγροβιότοπου, μετέβησαν στις πηγές της λιμνοθάλασσας και με τη βοήθεια φωτογραφικού υλικού και εξοπλισμού παρακολούθησης (τηλεσκόπια, κιάλια) παρατήρησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ορνιθοπανίδα που βρίσκεται αυτήν την εποχή στην περιοχή.

Η ομάδα ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους, με ξενάγηση στην Έκθεση ερμηνείας περιβάλλοντος και περιβαλλοντική δραστηριότητα που ενθουσίασε τους μαθητές.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.