Επίσημη πρώτη για το ντοκιμαντέρ με τα μοναστήρια της Αρκαδίας (pics,vid)

Επίσημη πρώτη για το ντοκιμαντέρ με τα μοναστήρια της Αρκαδίας (pics,vid)

Μάρτιος 14, 2019 - 13:17
0 σχόλια

Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας

Στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου, η εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επίσημη παρουσίαση του θρησκευτικού-τουριστικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας».

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας για τα μοναστήρια της Αρκαδίας. Μέσα από αυτό το 55λέπτο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται τα τριάντα και πλέον μοναστήρια της Αρκαδίας μέσα από έξι διαδρομές.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη, ανάπτυξη και προβολή αυτού του πολιτιστικού αποθέματος, καθώς αποτελεί συγκριτικό της πλεονέκτημα.

Ο κ. Γιαννακούρας χαρακτήρισε την Αρκαδία ως έναν ευλογημένο αλλά και μαρτυρικό τόπο, ο οποίος ήταν και είναι σύμβολο και ενέπνευσε συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες.

Μέσα από έξι διαδρομές επιδιώκουμε να προβάλλουμε όχι μόνο τη θρησκευτική παράδοση της Αρκαδίας, αλλά και την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη, τις γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα τον μύθο της.

Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος ανέφερε ότι η Αρκαδία διαθέτει πολλά ιστορικά κειμήλια μονές και εκκλησιές, που πρέπει κάποιο σίγουρα να επισκεφτεί.

Είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέλεξε να δημιουργήσει αυτό το ντοκιμαντέρ το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού

Ομιλητές ήταν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας πατέρας Θεόκλητος Ντούλιας και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως πατέρα Ιάκωβος Κανάκης.
Την εκδήλωση παρουσίασε η φιλόλογος και δημοσιογράφος Ελένη Τράκα η οποία έκανε τη συγγραφή των κειμένων που ακούστηκαν στο ντοκιμαντέρ. Η κυρία Τράκα μίλησε για την οπτικοακουστική περιήγηση σε διαδρομές και μονοπάτια μιας πίστης που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Προγραμματίστε το επόμενο ταξίδι σας στην ειδυλλιακή Αρκαδία για να γνωρίσετε από κοντά έναν τόπο όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συμπλέκονται με μια μοναδική αρμονία.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παρουσίαση του «Οδοιπορικού στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας»

Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.