Επίσημα, τίτλοι τέλους για τα Windows Phone

Επίσημα, τίτλοι τέλους για τα Windows Phone

Οκτώβριος 10, 2017 - 16:16
0 σχόλια

Εν τέλει, η Microsoft παραδέχτηκε και επίσημα αυτό που όλοι ήδη γνώριζαν: ότι η πλατφόρμα των Windows Phone έχει εγκαταλειφθεί προ πολλού.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της εταιρίας στο Twitter, δεν θα υπάρξουν νέες συσκευές και εφαρμογές (Apps) για τα Windows 10 Mobile. Πάντως, για τους λιγοστούς κατόχους Windows Phone θα συνεχίσουν να εκδίδονται ενημερώσεις ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι ο ίδιος είναι χρήστης του Android. Πριν λίγες μέρες ο Bill Gates είχε επίσης δηλώσει χρήστης του Android.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πλατφόρμα των Windows Phone στηριζόταν στο λειτουργικό Windows Mobile που αποτελούσε ειδική έκδοση των «κλασσικών» Windows 8 και 10 για smart phones. Ως προς το υλικό, τη πλατφόρμα υποστήριζαν κυρίως οι συσκευές Nokia Lumia με ελάχιστες εξαιρέσεις από τρίτες εταιρίες όπως η HTC.

 Ο πιο σημαντικός παράγοντας της αποτυχίας των Windows Phones ήταν η άρνηση των προγραμματιστών να ασχοληθούν και να υποστηρίξουν την πλατφόρμα λόγω κυρίως του πολύ μικρού μεριδίου αγοράς (και κατά συνέπεια του ελάχιστου όγκου χρηστών παγκοσμίως). Ενδεικτικά, η πλατφόρμα κατείχε λιγότερο από 1% της αγοράς smartphones το πρώτο τετράμηνο του 2016. Τον περασμένο Μάιο η Microsoft κατήργησε 1850 θέσεις εργασίας του αντίστοιχου τμήματος.

Παράλληλα, ενδιαφέρον  παρουσιάζει το γεγονός ότι η Microsoft έχει εστιάσει τις προσπάθειές της στην υποστήριξη των iOS και Android προσφέροντας δημοφιλής εφαρμογές όπως το Office, το Skype και ο Edge ο οποίος αποτελεί την συνέχεια του Internet Explorer στα Windows 10. Μένει να δούμε πως θα αντιμετωπίσει η εταιρία τα ίδια τα Windows στο μέλλον.

Δημήτρης Πανταζόπουλος

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.