Επιμνημόσυνη δέηση για τους 10 πατριώτες της οδού Ταξιαρχών στην Τρίπολη (pics,vid)

Επιμνημόσυνη δέηση για τους 10 πατριώτες της οδού Ταξιαρχών στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάιος 20, 2018 - 13:03
8 σχόλια

Την Κυριακή 20 Μαΐου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Τρίπολη για τους 10 Έλληνες πατριώτες οι οποίοι εκτελέστηκαν απ’ τους Γερμανούς ναζιστές, προς «γνώση και συμμόρφωση» των υπόλοιπων Ελλήνων και Τριπολιτσιωτών.

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνες τις φρικτές, απάνθρωπες και ωμές σκηνές βίας , οι μνήμες νωπές, κυρίως στους παππούδες μας, που με συγκίνηση κάθε φορά διηγούνται το εν λόγω περιστατικό θλίψης και αποτροπιασμού.

Μετά το Ιερό μνημόσυνο και την ομιλία από τον Βλάση Γεώργιο Φιλόλογο, ο κόσμος μεταφέρθηκε στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου όπου και τελέσθηκε τρισάγιο και προσκλητήριο νεκρών για τα άψυχα κορμιά των: Δεληγιάννη Στεφάνου, Εξαρχέα Αντώνη, Ζυγούρη Γεώργιου, Μαυροειδή Φώτη, Μαρού Κώστα, Πανούση Γιάννη, Σούμπλη Θανάση, Σταυρόπουλο Νικήτα, Τσεμπέρη Κώστα και Φωκά Μαρίνου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Επιμνημόσυνη δέηση για τους 10 πατριώτες της οδού Ταξιαρχών στην Τρίπολη


8 Σχόλια

Εκαναν μνημόσυνο και ψάχνανε όλη την ώρα τα κόλυβα που δεν ηρθαν. Ειδες που λέει μνημόσυνο χωρίς κόλυβα κύριε Δήμαρχε;;;

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ενώ οι 10 κρεμάστηκαν στις 15 Ιανουαρίου 1944 το μνημόσυνό τους άλλοτε γίνεται Φεβρουάριο, άλλοτε Μάρτιο και τώρα Μάϊο; Αυτό δεν συνιστά προσβολή στη μνήμη τους;

Συγχωρήστε με αν κάνω λάθος,αλλά η εκτέλεση στις 15 Ιανουαρίου του 1944 δεν έγινε; Γιατί η επιμνημόσυνη δέηση γίνεται στις 20 Μαϊου;;

Η πιο άχρηστη και αδιάφορη δημοτική αρχή που έχει περάσει ποτέ από την Τρίπολη. Αντί να τιμήσουν τη μνήμη τους τον Ιανουάριο, το έκαναν 4 μήνες μετά, επειδή οι άσχετοι της δημοτικής αρχής το είχαν ξεχάσει εντελώς τότε (ανήκουστο!) και είπαν να ρεφάρουν μετά από 4 μήνες. Είναι πραγματικά λυπηρό και δεν αξίζει στην ιστορία της Τρίπολης, να έχει δημοτική αρχή αποτελούμενη από τέτοια σκουπίδια. Η πλέμπα διοικεί το δήμο Τρίπολης, είναι πλέον ξεκάθαρο. Το πιο λυπηρό βέβαια είναι ότι αυτούς τους άχρηστους θα βρεθούν πάλι κάποιοι, εξίσου άχρηστοι κι επικίνδυνοι, να τους ψηφίσουν. Πραγματική κατάντια..

Το τραπέζι και οι λαμπάδες ήταν εκει και περίμεναν το δίσκο με το σιτάρι τα βγάλε ο νεωκόρος κάποια στιγμή για να μην ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙΤΕ περισσότερο!!!!!! ΤΡΟΚΑΝΙΑ!!

Πως κάνετε έτσι, οι κουμπάροι στην Κύπρο δεν γιορτάζουν την εθνική γιορτή τους, ημέρα της "ανεξαρτησίας" τους το μεσοκαλόκαιρο για μην έχουν αργία στη αιχμή της τουριστικής περιόδου, αλλά τον Οκτώβρη. Εδώ τώρα αδειάσανε από τον φόρτο της συνεχούς δραστηριότητας

Ρε παιδιά εντάξει να τα δεχτούμε ολα. Αργησανε. Απλός κόσμος πηγε. Ο βλαχοδημαρχος. Ολα καλα. Αυτος ο ασυμπαθηστος ο τσαμ τι κανει εκεί? Αυτος αρκει να βγει στις φωτο. Νομιζει οτι ο κοσμος ειναι χανος. Αυριο για να ξαναβγεί στα μεσα και θα συνεχάρη τους γερμανούς. Ρε ψωνιο που το εχει!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.