Επιμένει ο Σταθάκης στην αρχική πρόταση – Δεν θέλει να πουληθούν μονάδες στην Μεγαλόπολη

Επιμένει ο Σταθάκης στην αρχική πρόταση – Δεν θέλει να πουληθούν μονάδες στην Μεγαλόπολη

Οκτώβριος 20, 2017 - 23:27
0 σχόλια

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ήρθαν στην Ελλάδα για να συνεχιστούν οι συζητήσεις για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στα πλαίσια της αποεπένδυσης του 40% της λιγνιτικής παραγωγής.

Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού κ. Σταθάκη, επιμένει στην αρχική της πρόταση η οποία περιλαμβάνει τις μονάδες του Αμυνταίου και της Μελίτης. Η Κομισιόν και η DG Comp δεν δέχονται αυτή την πρόταση και έτσι οι συζητήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο βασικός λόγος που ο κ. Σταθάκης δεν θέλει να πουληθούν οι μονάδες της Μεγαλόπολης είναι ότι στην 3 & 4 μονάδα έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες αναβαθμίσεις και έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα, ότι οι ιδιώτες θα πρέπει και αυτοί να κάνουν επενδύσεις όπως η ΔΕΗ.

H επιμονή όμως των θεσμών που ψάχνουν να αφαιρέσουν από την ΔΕΗ τα καλύτερα φιλέτα είναι δυστυχώς το μεγαλύτερο εμπόδιο και το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ δύσκολη και η Ελληνική Κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα αποφύγει τα χειρότερα για την περιοχή μας.

kafeneio-megalopolis.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.