Επιμένει η περιφέρεια Πελοποννήσου για την άμεση υπογραφή της ΣΔΙΤ (vid)

Επιμένει η περιφέρεια Πελοποννήσου για την άμεση υπογραφή της ΣΔΙΤ (vid)

Απρίλιος 26, 2017 - 18:48
9 σχόλια

Nικολάκου: Το έργο αυτό είναι για τους πολίτες και δεν είναι ούτε κόκκινο ούτε πράσινο ούτε μπλε

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 25 Απριλίου στο Πνευματικό κέντρο στην Τρίπολη.

Η συνεδρίαση αυτή ήρθε δύο μέρες μετά τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου συζητήθηκε το θέμα την υπογραφής μιας προγραμματικής σύμβασης με την περιφέρεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η υπογραφή της ΣΔΙΤ συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πατσαρίνος ρώτησε για το ποιες εξελίξεις υπάρχουν ύστερα από τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ και την αναβολή συζήτησης του θέματος που αφορούσε στην υπογραφή της σύμβασης.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου απάντησε, κάνοντας μια αναφορά στο έργο της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, σχολιάζοντας και τις θέσεις μερικών δημάρχων της Περιφέρειας οι οποίοι εναντιώθηκαν στη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας. 

Όπως ανέφερε η κυρία Νικολάκου, η κυβέρνηση θα δώσει καθαρή πολιτική λύση και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε κάθε περίπτωση έχει μείνει σταθερός στην επιλογή του για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι συζητήσεις  μεταξύ της κυβέρνησης και της αναδόχου εταιρίας.
 

Αυτό το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει.
 

Στον απόηχο των βαρύγδουπων δηλώσεων που έχουν γίνει από την πλευρά των μελών του ΦΟΔΣΑ τόσο μέσα στη συνεδρίαση, όσο και στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δήμαρχοι, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι πολλοί πίστευαν ότι με το να προβάλουν την αντίθεσή τους στο έργο των απορριμμάτων θα μπορούσαν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια.

Το θέμα που τέθηκε στον ΦΟΔΣΑ είναι αν θα πρέπει να προηγηθεί η ΚΥΑ με την οποία πιστεύουν οι δήμαρχοι ότι το υπουργείο θα ακύρωνε τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Νικολάκου αναφέρθηκε και στην κωλυσιεργία του ΦΟΔΣΑ, λέγοντας: «Το να μην αποφασίζει αν θέλει ή όχι το ΣΔΙΤ είναι δικό του θέμα, αλλά οι συνεχείς αναβολές δεν είναι καθαρή πολιτική θέση. Καλούμε την κυβέρνηση να υπογράψει το έργο, δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η στάση του ΦΟΔΣΑ δεν είναι μια στάση ευθύνης. Το έργο θα γίνει. Είμαστε αμετάκλητοι στη θέση μας».

«Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς το έργο αυτό είναι για τους πολίτες και δεν είναι ούτε κόκκινο ούτε πράσινο ούτε μπλε και δεν μπορεί κανείς να παίξει με αυτό το έργο. Αναμένουμε το υπουργείο και προχωράμε στην υπογραφή του έργου και σίγουρα θα υπάρξει και η ΚΥΑ του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ», είπε, τέλος, η κυρία Νικολάκου.

Έφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Νικολάκου: Το έργο ΣΔΙΤ θα υπογραφεί


9 Σχόλια

Τα πιάτα τα έπλυνες.... Γλωσοκοπάν@, άντε βάλε κανά πλυντήριο καλύτερα.....!

Ξεφτιλισμένοι συριζαίοι, ούτε για φτύσιμο δεν είστε. Προσκυνήσατε μέχρι και τον Τατούλη, σκουπίδια...

Φανταζομαι πως εισαι απο αυτους του Βλαση που δεν ειναι καθολου μισογυνης

ποιο εργο ΣΔΙΤ Ντίνα; το δικό σας ή αυτό που κατακεραυνώνατε πέρσι τέτοια εποχή; Όταν ο Φλαμπουράρης έκανε διαπραγμάτευση ο Πέτρος έλεγε οτι είναι βεβήλωση. Τώρα που βαρέσανε τα όργανα, την κωλοτούμπα σας πάτε να την περάσετε σαν επιτυχία. Ξύπνησαν οι βλάκες Ντίνα....

Μεγαλη στενοχωρια ο Βλασης !!! Ψεγει τους Συριζαιους που ειναι υπερ του ΣΔΙΤ πλεον και η ΝΔ ΑΡΚΑΔΙΑΣ δια μεσου του εκπροσωπου της Βουλευτη..Τα συμπερασματα δικα σας

Ποιό ΣΔΙΤ κυρία Ντίνα ; Ποιό ΣΔΙΤ ψηφίστηκε και πέρασε τις νόμιμες εγκρίσεις ; Εσείς το έχετε καταχωνιασμένο σε άπατη τρύπα. Αφού ούτε οι δικοί σας δεν ξέρουν τι τους γίνεται με το μεγάλο επιχειρησιακό σας πρόγραμμα. Της πλάκας συμβάσεις, της ακόμα πιο πλάκας φαγούρες τάχα μου με την αντιπολίτευση, με υπουργούς και με νοματαίους. Και στο τέλος θα μας φωνάξετε μια μέρα, να μας πείτε να διαλέξουμε και τάφο, στο σκουπιδομάγαζο που έχετε κάνει την Πελοπόννησο. Ντροπή σας ρε !

Το ιδανικό ειναι να κανει αυτοδιαχείριση ο κάθε Δήμος ,δυστυχώς ομως τα αφεντικά εντός και εκτος Ελλάδος δεν το επιτρέπουν ,δαν θελουν οι κάτοικοι να πληρώνουν χαμηλά τέλη ,και να χάνουν αυτοι εκατομυρια ,καλο θα ηταν ο κάθε νομος να κανει αυτοδιαχείριση μόνος του !Γιατι να φορτιστεί η ΑΡΚΑΔΙΑ με τους χιλιαδες τόνους απόρριματων της Κορινθίας ,Μεσσηνίας ,που ειναι και μεγαλύτεροι νόμοι σε πλυθησμο και σε παραγωγή απορριματων !Αλλα η Ντιναρα η Γλωσσοκοπάνα μονο για το καλο της Μεσσηνίας νοιάζεται και τρέχει !

Κάθε δήμος το δικό του εργοστάσιο και άλλο ένα για τα υπόλοιπα των εργοστασίων και στο τέλος θα τα κάνουμε σαν τις ΔΕΚΟ , να τα χρεοκοπήσουμε όλα .

Τότε κάτσε να σε χορταίνει η Τερνα σκουπίδια απο όλη την ελλαδα και να πληρώνεις 200 το μηνα για δημοτικά τέλη !Μην μιλήσουμε για την επιβάρυνση της υγεια των κατοίκων !Μηπως θέλεις και τα βιομηχανικά επικυνδινα απόβλητα στην μεγαλοπολη ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.