Το Επιμελητήριο φιλοξενεί δημοσιογράφους για να προβάλουν την Αρκαδία (pics,vid)

Το Επιμελητήριο φιλοξενεί δημοσιογράφους για να προβάλουν την Αρκαδία (pics,vid)

Απρίλιος 05, 2019 - 21:00
1 σχόλια

«Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και η στήριξη του Αρκαδικού Επιχειρείν»

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της οικονομίας και την προσέλκυση επισκεπτών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργάνωσε ένα δημοσιογραφικό ταξίδι (Fam Trip), με σκοπό την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών του νομού.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσπαθεί να αναδείξει την Αρκαδία και να την εντάξει πιο δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδος φιλοξενώντας δημοσιογράφους από την Αθήνα, εκπροσώπους Μέσων  Μαζικής Ενημέρωσης μεγάλης απήχησης με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και την στήριξη του Αρκαδικού Επιχειρείν.

Το ταξίδι για τους δημοσιογράφους ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των διοργανωτών σε ξενοδοχείο στο χωριό Καρδαρά όπου και θα φιλοξενηθούν.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης η αντιπεριφερειάρχης α\Ανάπτυξης κυρία Ντίνα Νικολάκου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ο πρόεδρος του τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Σαμπράκος και ο εμπνευστής του Mainalon Trail κ. Ιωάννης Λαγός παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε στις  προσπάθειες του Επιμελητηρίου να αξιοποιήσει τα αγαθά τη Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Αρκαδία πρέπει πάλι να μπει στον χάρτη της επισκεψιμότητας. Είναι κέντρο, κοντά στην Πάτρα και την Αθήνα. Υλοποιούμε προτάσεις για να βοηθήσουμε τις Αρκαδικές επιχειρήσεις και τον Αρκαδικό κόσμο

Μεταξύ άλλων στόχος είναι η ανάδειξη του αθλητικού και θρησκευτικού  τουρισμού, η προβολή του ορεινού όγκου αλλά και των παραθαλάσσιων προορισμών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Πάσχα στην Τρίπολη και αν αυτό παραπαίει τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τρουπής επεσήμανε ότι εορτάζεται το Πάσχα, σημειώνοντας τα όσα γίνονται στην πόλη την Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα.

«Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει το χρώμα και την αίγλη του και εμείς ως Επιμελητήριο κάνουμε όσα μπορούμε όπως παρεμβάσεις. προτάσεις για τη βελτίωση της επισκεψιμότητα και την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

«Το Επιμελητήριο έχει φροντίσει να κάνει κάποιες προτάσεις, αλλά αυτές πρέπει να εφαρμοστούν από τη δημοτική αρχή. Οι μνηστήρες των δημοτικών εκλογών πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να κάνουν αυτά που υπόσχονται προεκλογικά. Και επίσης, όταν βρεθούν στην αντιπολίτευση, να τα ψηφίζουν».

«Γιατί, δυστυχώς, αυτά που όλοι συμφωνούν να γίνουν προεκλογικά, πέφτουν στο κενό, καθώς η σκληρή αντιπολίτευση βάζει τρικλοποδιές για να μην πάρει άλλος την  αίγλη»

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου μεταξύ άλλων μίλησε για τη «Μυθική Πελοπόννησο».

«Έχουμε διοργανώσει 95 ανάλογα ταξίδια για δημοσιογράφους γιατί πιστεύουμε ότι αυτά μπορούν να προβάλλουν τον πολιτισμό και να δείξουν την εμπειρία να ζήσεις την Πελοπόννησο.  Θέλουμε να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και έτσι φροντίζουμε να έχουμε τέτοιες υποδομές ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια μεγάλη μερίδα τουρισμού. Η Αρκαδία ένας ιστορικός τόπος, θα αναδειχθεί και με στοχευμένες δράσεις θα δημιουργήσουμε νέες δράσεις.

»Η Αρκαδία έχει τη δυνατότητα να ενώνεται με σύγχρονους οδικούς δρόμους και με όλες τις πόλεις νόμου, έτσι μπορούμε να ενώσουμε τις ομορφιές ολόκληρης της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Νικολάκου επεσήμανε ότι τα Επιμελητήρια έχουν ήδη προβεί σε μια Ένωση και θα συνεργαστούν, «έτσι ώστε να δείξουμε ότι εκτός από τις ομορφιές, υπάρχουν και τα πελοποννησιακά βραβευμένα προϊόντα».

Οι δείκτες στον τομέα των εξαγωγών είναι πολύ θετικοί, έτσι δεν σταματάμε, η Πελοπόννησος έχει μπει στον χάρτη του τουρισμού

Τέλος, μίλησε για τα μονοπάτια της Πελοποννήσου αλλά και για όλες τις υποδομές Τουρισμού σε ολόκληρη την Αρκαδία, καθώς και για τα μοναστήρια, τα οινοποιεία, τα πιστοποιημένα περιπατητικά μονοπάτια και την  άυλη πολιτιστική κληρονομία.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για την κακή εικόνα του δρόμου προς το Χιονοδρομικό από όπου πέρασαν οι δημοσιογράφοι, σημειώνοντας ότι «ο δρόμος είναι δασικός και έγινε μεγάλος αγώνας για να γίνει προγραμματική με το Δασαρχείο, έχει βρεθεί ανάδοχος και όταν φτιάξει ο καιρός σε 5 μέρες θα ξεκίνησε να φτιάχνεται.

Ο κ. Σαμπράκος αφού με τη σειρά του ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τη συμμετοχή, επεσήμανε ότι η Αρκαδία ενώ έχει ένα μεγάλο brand name, στο κομμάτι της επισκεψιμότητας υστερεί. Ωστόσο, τόνισε, έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις και συντονισμένες προσπάθειες.

Χρειαζόμαστε και άλλες δράσεις και έργα, καθώς έχουμε έναν τόπο εύκολα προσβάσιμο.

Από την πλευρά του ο κ. Λαγός μίλησε για την πρώτη πιστοποιημένη με ευρωπαϊκές προδιαγραφές πεζοπορική διαδρομή στην Ελλάδα με το όνομα «Menalon trail» Το Menalon Trail είναι ένα συνεχές μονοπάτι 75 χλμ. που ενώνει εννέα οικισμούς, το οποίο ξεκινά από τη Στεμνίτσα, περνά από την κοιλάδα του Λούσιου, περνά από το Παλαιοχώρι, φτάνει στη Δημητσάνα, στο Ζυγοβίστι, στην Ελάτη, στη Βυτίνα και εξυπηρετήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό λάτρη της φύσης.

Να αναφέρουμε ότι το press trip που θα ολοκληρωθεί  την Κυριακή 7 Απριλίου περιλαμβάνει επισκέψεις των συμμετεχόντων σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και γνωριμία τους με την τοπική γαστρονομία, αφού αποσκοπεί στην προβολή των ιδανικών προορισμών της Αρκαδίας, κάνοντας μια αναφορά και στις εναλλακτικές και ειδικές μορφές τουρισμού, όπως οινοτουρισμός, γαστρονομικός και πολιτιστικός τουρισμό.

Τι επόμενες ημέρες οι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν το Χρυσοβίτσι, την Τρίπολη, το Κάψια, την Τεγέα, αλλά και περιοχές της Βόρειας Κυνουρίας.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δημοσιογράφοι από την Αθήνα προβάλουν την Αρκαδία


Υπάρχει 1 Σχόλιο

δεν εχει υπαρξει αλλος που να μην κοιταξει το πολιτικο κ προσωπικο κοστος, ΟΜΩΣ ο κ. Τρουπής τολμησε και ειπε: «Το Επιμελητήριο έχει φροντίσει να κάνει κάποιες προτάσεις, αλλά αυτές πρέπει να εφαρμοστούν από τη δημοτική αρχή. Οι μνηστήρες των δημοτικών εκλογών πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να κάνουν αυτά που υπόσχονται προεκλογικά. Και επίσης, όταν βρεθούν στην αντιπολίτευση, να τα ψηφίζουν». «Γιατί, δυστυχώς, αυτά που όλοι συμφωνούν να γίνουν προεκλογικά, πέφτουν στο κενό, καθώς η σκληρή αντιπολίτευση βάζει τρικλοποδιές για να μην πάρει άλλος την αίγλη»

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.