Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εγκαινιάζουν μια νέα εποχή συνεργασίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εγκαινιάζουν μια νέα εποχή συνεργασίας

Μάρτιος 14, 2018 - 08:01
0 σχόλια

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Κατσή και τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Λέπουρα.

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και τα μέλη του Δ.Σ. καλωσόρισαν το νέο Πρύτανη και το νέο Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και καταρχήν τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Ο κ. Μπουντρούκας εξέφρασε την απερίφραστη στήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο έργο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την επιθυμία της επιχειρηματικής κοινότητας για την πρόοδο και την καθιέρωσή του ως βασικού πυλώνα στήριξης της ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής και συνδετικού κρίκου μεταξύ της γνώσης και της αγοράς. Επίσης, έκανε μια σύντομη αναδρομή στις κοινές δράσεις που έχουν αναπτύξει μέχρι σήμερα το Επιμελητήριο και το Πανεπιστήμιο και εξέφρασε την ευχή η συνεργασία αυτή να ενταθεί και να αποφέρει περισσότερα αποτελέσματα προς όφελος τόσο της ακαδημαϊκής όσο και της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Με τη σειρά τους, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής και ο Αντιπρύτανης κ. Γεώργιος Λέπουρας εξέφρασαν την επιθυμία των νέων πρυτανικών αρχών για στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την επίτευξη της επιθυμητής σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά και τις επιχειρήσεις. Παρουσίασαν μάλιστα κάποιες πρώτες προτάσεις για συνεργασία στα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, καθώς και την άποψή τους ότι πρέπει να δομηθεί μια στενή συνεργασία και των δύο φορέων με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν δράσεις που θα συμβάλλουν στη ζητούμενη ανάπτυξη της γνώσης, της καινοτομίας και της έρευνας στην Πελοπόννησο, γεγονός που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας.

Στη συνέχεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορες σκέψεις για κοινές δράσεις των δύο φορέων και αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις και θα εκπονήσει ένα σχέδιο κοινών δράσεων για τα επόμενα χρόνια. Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου επικύρωσαν τη στενή συνεργασία και την συμπόρευση των δύο φορέων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.