Επιλεκτική αφύπνιση της Δικαιοσύνης

Επιλεκτική αφύπνιση της Δικαιοσύνης

Φεβρουάριος 22, 2011 - 16:02
3 σχόλια

Μετά τα γεγονότα του τελευταίου αγώνα, μεταξύ των δυο αιωνίων αντιπάλων στο ποδόσφαιρο, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, ξέσπασε όψιμος οίστρος στο χώρο της Δικαιοσύνης, για την απόδοση των ευθυνών και των ποινών.
Για να μη προκύψουν παρεξηγήσεις με το φίλαθλο κοινό, δηλώνω κι εγώ απερίφραστα, πως κάθε αγώνας που ΔΕΝ τηρεί τον σεβασμό στους φιλάθλους και απειλεί την ασφάλεια των παικτών, των θεατών και των πολιτών, καλύτερα να μη γίνεται. Κι ακόμα καλύτερα, να τιμωρούνται οι πρωτεργάτες που αμαυρώνουν το φίλαθλο πνεύμα.

Το έναυσμα του άρθρου μου όμως είναι ο ξαφνικός και υπερβάλλων ζήλος της Δικαιοσύνης, που αποφάσισε – και σωστά, επαναλαμβάνω- να επιβάλλει τις ποινές, αφού διενεργήσει ενδελεχή έρευνα. Ο Άρειος Πάγος –ακούσαμε μόλις πριν λίγο – θα διερευνήσει το θέμα.

Πάρα πολύ ωραία!

Θα ήσαν όλα πάρα πολύ ωραία, αν με την ίδια ευαισθησία η σεβαστή και αδέκαστη Δικαιοσύνη, ανελάμβανε τον θεσμικό εξουσιαστικό της ρόλο και προστάτευε τους πολίτες, κι από άλλες απειλές, κινδύνους και εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα σωρηδόν και νυχθημερόν……

Μιλάμε βέβαια, για καταγγελθείσες υποκλοπές τηλεφωνημάτων, για προσβολή και απειλή των πολιτών από παράγοντες της εξουσίας, για κλοπή κατ΄ εξακολούθηση του Δημοσίου χρήματος, για κατασπατάληση των δεδουλευμένων κόπων ολόκληρης ζωής των εργαζομένων από κατέχοντες διαχειριστικές θέσεις στο δημόσιο, για υφαρπαγή ποσών που άπτονται κακουργηματικού χαρακτήρα υπό μορφή μίζας από επιτήδειους πρώην κυρίως υπουργούς, για εξαπάτηση των πολιτών με διάφορα ευρηματικά τερτίπια εις βάρος της υγείας τους, της ασφάλειας των γηρατιών τους, της οικονομικής τους άνεσης….

Μιλάμε βέβαια, για ΟΛΑ εκείνα που καταγγέλλονται επί σειράν ετών, επί σειρά μηνών, από συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους βουλευτές και πολιτικούς και αφορούν στο αχόρταγο πάθος της κατασπατάλησης του Δημοσίου χρήματος και της υφαρπαγής των οικονομιών των πολιτών, από ΟΛΟΥΣ εκείνους που επιδέξια ΄΄την κοπάνησαν΄΄ στο εξωτερικό και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εξέδωσε ένα ένταλμα σύλληψής τους όταν έπρεπε, ούτε κανένας προέβη σε κατάσχεση των κλεμμένων, και απόδοσή τους στους πολίτες (π.χ. σκάνδαλο Aspis) .Και για επικίνδυνες εργολαβίες επίσης, με χρηματοδότη το κράτος και θύμα τον πολίτη.

Tουλάχιστον για να σωθούν τα προσχήματα, θα μπορούσε η σεβαστή Δικαιοσύνη, να ενεργοποιείται αυτεπαγγέλτως που και που, ακόμα κι όταν προκαλείται δημοσίως από βουλευτές και πολιτικούς, έτσι για να πιστεύουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί, ότι δεν είναι το μέγιστο μέλημα μιας κοινωνίας μόνο τα πόσα γκολ έβαλαν οι κόκκινοι στους πράσινους (και αντιστρόφως) και υπό ποιες συνθήκες αγώνα.

 

Γιούλη Παπαδοπούλου

 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

σωστή η προσέγγιση, απλά θα ήθελα να γνωστοποιήσω στην υπογράφουσα ότι η αθλητική δικαιοσύνη είναι κατά κάποιον τρόπο ανεξάρτητη από την αστική (δεν ξέρω αν το λέω καλά δεν είμαι νομικός). Δηλαδή διορίζεται από το εν λόγω υπουργείο και απαρτίζεται ακόμα και από συνταξιούχους δικαστές και λειτουργεί μόνο για αθλητικά ζητήματα. Δεν είναι λοιπόν στο ίδιο καζάνι με τη λοιπή δικαιοσύνη, χωρίς βεβαίως να δικαιολογείται η καθυστέρηση, η κωλυσιεργία ή η απραξία, όπως πολύ καλά περιγράφει η κυρία υπογράφουσα στο άρθρο της, της ελληνικής δικαιοσύνης http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%91%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7

Αγαπητέ φίλε αναγνώστη,κι εγώ τα ίδια που γνωρίζετε εσείς ήξερα για την αθλητική δικαιοσύνη. Το άρθρο μου, προέκυψε από την έκπληξή μου, όταν στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων, αναφέρθηκε η παρέμβαση του Αρείου Πάγου, για τα γεγονότα του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και η διεξαγωγή διερεύνησης και ανακρίσεων από Αρειοπαγίτες εισαγγελείς!! Γι΄ αυτό και η αντιπαράθεση των κωλυσιεργιών της Δικαιοσύνης σε σχέση με τα άλλα αδικήματα. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ.ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΩΝ. ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΩΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ.